-50%

Anna Kontula

Tästä äiti varoitti

Suomessa valtavirtafeminismi nojaa edelleen 1980-luvulla omaksumiinsa ajattelumalleihin. Osa tuolloin havaituista ongelmista – esimerkiksi naisten alhaisempi koulutustaso – on ratkennut. Joissakin kysymyksissä, esimerkiksi kotitöiden jakamisessa, edetään hitaasti, mutta edetään kuitenkin. Osassa ongelmista ei ole edistytty lainkaan ja monet niistä liittyvät seksiin.

Kirjan tekstit tarkastelevatkin feminismiä ennen kaikkea seksin ja seksuaalisuuden näkökulmasta. Kontula pohtii, miksi muuten niin menestyksekäs ideologia on ollut kykenemätön musertamaan naisen seksuaalisuuteen liittyvää hyväksikäyttöä. Taistelun tuloksettomuus johtuu ainakin osin siitä, että keinot ja tavoitteet valittiin alun alkaen väärin, nojaten radikaalifeministien seksikäsitykseen, joka tavoitti vain kaistaleen naisten kokemuksista.

Anna Kontula kirjoittaa kumouksellisen seksiradikaalin näkökulmasta. Seksiradikaalit eivät halua luoda uusia hyvän ja pahan seksin kategorioita, vain päästä eroon vanhoista. Seksiradikalismiin kuuluu oleellisesti kapina. Kontula käy läpi omia ja muiden nuorten naisten kokemuksia, eikä teksti taatusti jätä kylmäksi. Keskustelua herättävä tarpeellinen kirja.

16,90  8,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789520102999 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Anna Kontula

    Anna Kontula (s. 1977) on Valkeakoskella asuva sosiologi, kirjailija ja vasemmistoliiton kansanedustaja. Hänet tunnetaan valtavirta-ajattelua haastavana keskustelijana. Viimeisimmissä kirjoissaan Kontula on käsitellyt muun muassa yhteiskuntaluokkia, parlamentarismia, työn murrosta ja Israel–Palestiina-kysymystä. Kontulan perheeseen kuuluu puoliso, kaksi kissaa ja kolme aikuista lasta....

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789520102999, E-kirja: 9789525675511

Sivumäärä

112

Julkaisuaika

05 / 2009

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tästä äiti varoitti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta