Full-size Image
Lataa alkuperäinen kuva ▼

El-Haddad , Laila

Laila El-Haddad on Kuwaitissa syntynyt, Saudi-Arabiassa ja Gazassa kasvanut palestiinalainen toimittaja, bloggaaja ja media-aktivisti. Hän on opiskellut Bahrainissa ja Yhdysvalloissa. Vuosina 2003-2006 hän oli al-Jazeeran englanninkielisten verkkosivujen Gazan-kirjeenvaihtaja. Työnsä vuoksi Laila El-Haddad matkusti Gazaan ja kirjoitti tapahtumista blogiinsa, sillä hänen miehellään Yassinella ei palestiinalaisena pakolaisena ole oikeutta palata Gazaan.

Laila El-Haddad on ohjannut kaksi Gazasta kertovaa dokumenttielokuvaa, Tunnelikauppa (Tunnel Trade) ja Rafahin leikkikenttä (A Rafah Playground). Hänen bloginsa on nimetty parhaaksi Lähi-idän blogiksi ja voittanut useita palkintoja. Hänen artikkeleitaan on julkaistu myös lehdissä The Washington Post, International Herald Tribune, The New Statesman, Le Monde diplomatique ja Electronic Intifada. Nykyään Laila El-Haddad asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa pääasiassa Yhdysvalloissa.

Laila El-Haddad vieraili Suomessa Maailma kylässä -festivaalilla toukokuussa 2010. Kuuntele hänen haastattelunsa täältä.

Gazamom-blogi löytyy täältä.

Gazamom
Laila
El-Haddad

Gazamom

Jaa tämä: