HEI – ilmastopalkinto aurinkosähkö-Käpylehdolle

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY on myöntänyt Janne Käpylehdolle “HEI – Helsingin seudun ilmastopalkinnon 2015”. HSY:n palkintoraati kiittää Janne Käpylehdon kirjaa Mökille sähköt auringosta ja tuulesta – Rakenna itse, joka kannustaa energia- ja kustannustehokkaaseen sähkönkäyttöön.

Raadin mukaan Käpylehto on toiminnallaan osoittanut, että yksi ihminen voi tehdä paljon ilmastotyön edistämiseksi. Suurin osa pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöistä muodostuu rakennusten lämmittämisestä, liikenteestä ja sähkönkulutuksesta. Käpylehto on monella tapaa edistänyt uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämistä ja saanut myös muut innostumaan.

Käpylehto on kirjansa ohella luennoinut ahkerasti aurinko- ja tuulienergian hyödyntämisestä kiinteistöjen sähköntuotannossa. Käpylehto on asennuttanut aurinkosähköjärjestelmän muun muassa kerrostaloon Herttoniemessä, mikä on kannustanut ympäristöystävällisiin ratkaisuihin myös muissa taloyhtiöissä. Hän on suunnitellut ja rakentanut aurinkosähköjärjestelmät myös Sörnäisten metroaseman viereiselle paviljongille ja Kalasatamaan.

Käpylehdon kirja sopii rakennusoppaaksi uuden järjestelmän rakentajalle, vanhan päivittäjälle tai käsikirjaksi sellaisella joka on tilaamassa valmista aurinkosähköjärjestelmää avaimet käteen -periaatteella. Kirja käsittelee myös sähköverkkoon liitettyjä järjestelmiä ja käy lävitse muun muassa lupaprosessin asunto-osakeyhtiössä.

Tilaa: www.intokustannus.fi/kirja/mokille_sahkot

 

Janne Käpylehto:
Mökille sähköt auringosta ja tuulesta – Rakenna itse
Into-taito, nidottu, 96 sivua
ISBN: 978-952-264-308-7
Kirjan kansikuva

Lisätietoja:
Mika Rönkkö
mika.ronkko@intokustannus.fi

puh: 050 4362170

Jaa tämä: