Joschka Fischerin vierailu peruuntui mutta “Epäonnistunut Eurooppa?” julkaistaan

Saksan entinen ulkoministeri ja tunnettu vihreä poliitikko Joschka Fischer Suomen vierailu peruuntui sairastumisen vuoksi, joten hän ei pääse EPÄONNISTUNUT EUROOPPA? -julkistamisseminaariin puhumaan.  Seminaari pidetään kuitenkin kello 16–18 Kansallissalissa ilman Joschka Fischeriä: aluksi Heidi Hautala esittelee kirjan pääteemat, jonka jälkeen Olli Rehn, Teija Tiilikainen, Erkki Tuomioja ja Ville Niinistö käyttävät omat puheenvuoronsa kirjan pohjalta. Ilmoittautumiset seminaariin Visilin sivuilla. Seminaarin jälkeen kello 18  Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla (Keskuskatu 1) kirjaa esittelee Fischerin sijasta Heidi Hautala.

Joschka Fischer on vihreän puolueen piirissä legendan maineessa ja syystä. Konkaripoliitikko tunnetaan räväkkänä hahmona ja terävänä keskustelijana, joka ei epäröi kertoa, mitä ajattelee.

Uudessa kirjassaan Ficher etsii vastauksia Euroopan kohtalonkysymyksiin ja esittää joukon käytännöllisiä uudistuksia, joilla EU nostetaan jälleen jaloilleen ja estetään sen hajoaminen.
Kirja avaa Euroopan huolestuttavan nykytilan: Euron kriisi, kansallismielisten populistipuolueiden nousu, Syyrian ja Irakin sekasorto ja sen aiheuttama pakolaisuus ja Venäjän politiikka Ukrainassa riippuvat synkkinä pilvinä Euroopan taivaalla. Vaarat eivät tule vain ulkopuolelta. Euroopan unioni on itse talouspolitiikallaan ja toimimattomilla rakenteillaan ajanut tilannetta umpikujaan. EU ei ole uskaltanut etsiä yhteisiä ratkaisuja, päinvastoin, Saksan johdolla on liu’uttu takaisin kansallisen politiikan aikaan.

Kirjan julkaisua tukee Vihreä Sivistysliitto.

Joschka Fischer: Epäonnistunut Eurooppa?
Into-tieto 978-952-264-534-0, 144 sivua.
Alkuperäinen nimi: Scheitert Europa?
Suomentaja: Mari Janatuinen

Jaa tämä: