Full-size Image
Lataa alkuperäinen kuva ▼

Journalistipalkittu Lauri Nurmi kirjoittaa kirjan Sauli Niinistöstä

Palkitut toimittajat Matti Mörttinen ja Lauri Nurmi kirjoittavat kirjan presidentti Sauli Niinistöstä. Kirja Mäntyniemen herra – Miksi juuri Sauli Niinistöstä tuli Suomen historian suosituin poliitikko ilmestyy ensi syksynä. Kustantaja on Into.

”Sauli Niinistön ura on poikkeuksellinen, koska hänen suosionsa on vain kasvanut, vaikka hänen poliittiset vastustajansa ovat yksi kerrallaan menettäneet suosionsa”, kommentoi Lauri Nurmi aiheen valintaa.

“Niinistön  poikkeuksellisuudessaan kiehtova ura olisi toisaalta voinut hyvinkin katketa moneen aiempaan vaiheeseen. Kiinnostavaa on, mikä kaikki on suunniteltua ja mikä sattumaa”, lisää Matti Mörttinen.
Nurmi jatkaa: ”Presidentin julkisuuskuva on hieno mutta hieman yksiulotteinen. Haluamme tarjota suomalaisille lukijoille aiempaa laajemman henkilökuvan ja ennen kaikkea analyysin Niinistön poliittisesta urasta 1980-luvulta vuoteen 2018 saakka”.

Salolainen varatuomari Sauli Niinistö (s. 1948) valittiin eduskuntaan 1987, ja hän on toiminut Kansallisen kokoomuksen puheenjohtajana, valtiovarainministerinä, Euroopan investointipankin varapääjohtajana, eduskunnan puhemiehenä ja vuodesta 2012 lähtien tasavallan presidenttinä. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Niinistö teki Suomen poliittisen historian ääniennätyksen. Vuoden 2018 presidentinvaaleissa hänen äänimääränsä  presidentinvaalien  ensimmäisellä kierroksella oli peräti 62,6 prosenttia. Kirjassa Nurmi ja Mörttinen analysoivat muun muassa presidentti Niinistön ulkopolitiikkaa.

Lauri Nurmi (s. 1980) palkittiin vuonna 2017 Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla perussuomalaisten hajoamista ja hallituspolitiikkaa luotaavista artikkeleista. Into julkaisi lokakuussa kirjan Perussuomalaisten hajoamisen historia, joka paljasti lisää skuuppeja. Nurmi on myös ehdolla Bonnierin Suuren journalistipalkinnon saajaksi. Palkinto jaetaan suorassa lähetyksessä 14.3.
Matti Mörttinen (s.1958) on Aamulehden arvostettu pääkirjoitustoimittaja ja artikkelitoimituksen päällikkö.

 

Jaa tämä: