Pekka Peltola

Afrikassa

Mikä on kolonialismin syytä ja mikä ei? Onnistuuko mattokutomon pyörittäminen Maputossa? Miten kehitysapu ei toimi? Mikä on ihonvärin ja uskonnon merkitys nyky-Afrikassa? Mikä oli Ahtisaaren todellinen rooli Namibian itsenäistymisessä?

Vuonna 1968 Yleisradio lähetti nuoren uutistoimittajansa Pekka Peltolan Biafraan raportoimaan ensimmäisestä televisioidusta nälänhädästä. Peltola (s. 1941) jäi pysyvästi koukkuun Afrikkaan, jonne hän on palannut yhä uudelleen kulloisestakin työpaikasta riippumatta.

Namibian vapautusliikkeen Swapon kouluttajana, antropologina, dokumenttifilmien tekijänä ja kehitysyhteistyöhankkeen vetäjänä Peltola on ollut keskellä todellisuutta, joka poikkeaa suuresti suomalaisesta elämänmenosta, usein myös myönteiseen suuntaan.

AFRIKASSA kertoo eteläisestä Afrikasta asioita, joita moni ei sano ääneen mutta jotka täytyy tietää nykyhetken ymmärtämiseksi. Kirjoittajan omien värikkäiden kokemusten kautta edetään laajempiin näkemyksiin kehitysavusta, korruptiosta ja niiden yhteydestä valtioiden epäonnistumiseen.

Biafran sota ja Pekka Peltolan haastattelu vuodelta 1968 YLEn Elävässä arkistossa.

26,00 

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522641205 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Pekka Peltola

    Valtiotieteen tohtori Pekka Peltola on työskennellyt Yleisradion jälkeen Huutomerkkisarjan ja muiden tietokirjojen kustannustoimittajana Tammessa, toiminnanjohtajana Nuoren Voiman Liitossa, toimitsijana Puutyöväen Liitossa ja työmarkkinaneuvoksena Työministeriössä. Nykyisin hän on tutkija Helsingin yliopiston talouden ja politiikan laitoksella. Peltola on kirjoittanut useita tietokirjoja.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522641205

Sivumäärä

276

Julkaisuaika

01 / 2012

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Afrikassa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *