Pekka Peltola

Botswana

Afrikan timantti

Botswanassa on mennyt hyvin jo viisikymmentä vuotta, koko itsenäisyyden ajan. Ei sotia naapureiden kanssa eikä varsinkaan maan sisällä. Botswana on noussut köyhyydestä keskituloisten maiden joukkoon eikä tarvitse kehitysapua. Lapset ovat ilmaisessa koulussa ja ilmainen terveydenhuolto toimii erinomaisesti. Maan johto on aina vaihtunut demokraattisesti ja vaalituloksia kunnioitetaan. Korruptio on Afrikan vähäisintä ja rikollisuus kohtuuden rajoissa.

Eteläisestä Afrikasta jo vuosikymmeniä kirjoittanut Pekka Peltola on tehnyt viime vuosina kolme matkaa Botswanaan selvittääkseen menestyksen syyt. Timanttien lisäksi vahvan heimokulttuurin kytkeminen osaksi paikallishallintoa on taannut Botswanan kansalaisille vaikutuskanavan itseään koskeviin asioihin. Nykypäivään vaikuttaa vahvasti myös suuri rakkaustarina. Bangwato-prinssi Seretse Khama rakastui Lontoossa englantilaiseen porvaristyttöön Ruth Williamsiin ja meni hänen kanssaan naimisiin huolimatta kohtaamastaan raivokkaasta vastarinnasta. Kamppailu kesti 17 vuotta ja päättyi vasta kun Seretse valittiin suurella enemmistöllä itsenäistyvän Botswanan johtoon ja Ruthista tuli maan ensimmäinen nainen.

Pekka Peltola on kirjoittanut lukuisia kirjoa ja saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

29,00 

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522647658 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Pekka Peltola

    Valtiotieteen tohtori Pekka Peltola on työskennellyt Yleisradion jälkeen Huutomerkkisarjan ja muiden tietokirjojen kustannustoimittajana Tammessa, toiminnanjohtajana Nuoren Voiman Liitossa, toimitsijana Puutyöväen Liitossa ja työmarkkinaneuvoksena Työministeriössä. Nykyisin hän on tutkija Helsingin yliopiston talouden ja politiikan laitoksella. Peltola on kirjoittanut useita tietokirjoja.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522647658

Sivumäärä

320

Julkaisuaika

2 / 2017

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Botswana”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *