Indrek Hargla

Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru

10.00 24.90 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523510371

Kirjoittaja: Indrek Hargla

Julkaisuajankohta: 3 / 2019

Sivumäärä: 480

Suomentaja: Jouko Vanhanen

Alkuperäinen nimi: Apteeker Melchior ja Gotlandi kurat

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

“Omasta mielestäni se on sarjan paras tähän mennessä.”
Kirjavinkit.fi 1.11.2021

”Kirjoja lukiessaan tuntee olevansa vuoden 1433 Tallinnassa. Hansakauppa, killat, mestarit, oppipojat, uskonto, kerettiläisyys, inkvisitio sekä erilaiset rohdot ja muut lääketinktuurat. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kuivakka Viron historian oppitunti, vaan Hargla punoo taitavasti Tallinnan suuren tulipalon ja muut historialliset tapahtumat sekä pienemmät ajan yksityiskohdat luontevaksi osaksi mysteeritarinaa.”
Helsingin Sanomat, 16.6.2019

“Virolaisen Indrek Harglanin kirjoissa elää rehevä 1400-luku: olut virtaa, pyhimyksiä palvotaan, killat ja kirkko vahtivat ihmisiä. Silti joku aina pääsee ennenaikaisesti hengestään. Mutta ei kestä kauankaan, kun neuvokas apteekkari Melchior Wakenstede jo on rikollisen jäljillä.”
Yle, 24.10.2019

Indrek Hargla herättää henkiin 1400-luvun Tallinnan – tappamalla.”
Turun Sanomat, 18.12.2019

“Kesä ja dekkarit kuuluvat yhteen. Tallinnaan matkustaminenkin on vielä vähän arveluttavaa, mutta Indrek Harglan keskiaikaan sijoittuvien rikosromaanien parissa pääsee kaupungin tunnelmaan.”
Yle, 6.6.2020

Indrek Hargla luo tuttuun tapaansa 1400-luvun Tallinnasta
elävän maiseman, jonka tarkat yksityiskohdat kuljettavat lukijaa kuin aidoilla tapahtumapaikoilla. Kerettiläisyys, taikausko ja
kristinoppi ottavat toisistaan mittaa ja ihmishenki on hupaa. Hargla tekee ratkaisun etsimisestä kiinnostavaa palapeliä, joka kootaan vasta lopussa. Naamion takaa ehtii paljastua yllätys jos toinenkin.”
Etelä-Saimaa, 12.8.2019

“Vastustamaton murhamysteeri keskiajan Tallinnasta. Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru on täyttä laatua. Se jatkaa rautaisen taitavasti Indrek Harglan suosittua Tallinna-dekkarissarjaa.”
Länsi-Savo, 7.8.2019

“Onpa virkistävää lukea keskiaikaan sijoittuva rikoskertomus, jonka päähenkilöillä on aidosti keskiaikaiset arvot – ja jotka silti ovat mahdottoman sympaattisia. Tarinassa kiehtovat yhtä paljon vanhan Tallinnan arki ja tavat kuin sinne sijoittuvat synkeät murhatkin. KENELLE: Tottuneelle Tallinnan-kävijälle, joka haluaa kurkistaa syvemmälle rakkaan naapurikaupungin sieluun.”
Kodin Kuvalehti, 27.6.2019

”Virolainen Indrek Hargla on 2000-luvun omaperäisimpiä dekkaristeja. Vaikka romaani kurkottaa vuosisatojen taakse, henkilöt ja tapahtumat voi kuvitella meidän aikaamme. ”
Turun Sanomat, 29.1.2020

”Jos sinun on välttämättä luettava joku dekkari, niin tässä sinulle on mainio vaihtoehto. Virolainen Indrek Hargla kirjoittaa aivan nykyaikaisia murhamysteereitä, mutta sijoittaa ne 1400-luvun Tallinnaan. Kaikkein kiehtovinta Harglan dekkarissa on sen tarjoama ajankuva. Ristiretkeläisten 1200-luvulla perustama Tallinna ja sen ihmiset tarjoavat eläväisen ympäristön vetävästi kirjoitetulle rikostarinalle. 4/5 tähteä.”
Kainuun Sanomat, 22.8.2019

”Arkielämän kuvaus on romaanin parasta antia, mistä voidaan Harglan lisäksi kiittää myös Jouko Vanhasen taidokasta suomennosta. Monipuolisen kerronnan ja elävien yksityiskohtien ansiosta lukijan on helppo kuvitella itsensä torin ihmisvilinään, hämyisään dominikaaniluostariin tai kapakkaan istumaan.”
Kleio 3 / 2019

“Jännityksen ystäville sopii Indrek Harglan Apteekkari Melchior -sarja. Romaanit sijoittuvat 1400-luvun Tallinnaan ja ne yhdistävät historiallisen teoksen ja jännityskirjallisuuden parhaat palat. Viimeisin teos eli Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru on ilmestynyt tänä vuonna. Se on jo kuudes osa sarjaa, joka sopii dekkareista pitäville keskiaikafaneille.”
Uudenkaupungin Sanomat, 13.7.2019

Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru on täyttä laatua. Se jatkaa rautaisen taitavasti Indrek Harglan suosittua Tallinna-dekkarissarjaa. Sankarin yksinkertainen toiminta ilman rikosteknisiä hienouksia suorastaan virkistää nykylukijaa.”
Kymen Sanomat, 3.10.2019

Indrek Harglan kuvaus on tarkkaa – keskiaikainen virolainen kaupunki, sen ihmiset ja elämänmeno heräävät eloon kirjan sivuilla.”
Uusi Rovaniemi, 14.9.2019

Indrek Harglan luoma maailma tuo mieleen turkulaisen biokemistin Jyrki Heinon, joka tunnetaan Kellarista, Kellosta ja Kelmeistä. Selvin ero Harglaan on tapahtumien muutamaa vuosisataa myöhäisempi ajankohta, mutta yhteistä on se maaginen tunnelma, joka syntyy nykypäivinäkin tuttujen paikkojen ja ammoisen menneisyyden salaperäisestä kohtaamisesta. Lukijan toivomuskin molemmille kirjailijoille on sama ja yhtä vilpitön: sarja jatkukoon.”
Turun Sanomat, 6.7.2019

“Nokkela apteekkari ratkoo rikoksia keskiajan Tallinnassa samaan aikaan kun hänen poikansa tehtailee ruumiita Lyypekissä salamurhaajien killassa. Mutta kuka on Gotlannin piru, jonka kuiskitaan jahtaavan isä-apteekkaria? Muhkea kirja valottaa oivasti keskiaikaista elämäntapaa ja kiltojen toimintaa.”
Kotivinkki, 10.6.2019

“Sarjan kolmannessa suomennoksessa tutkitaan vanhoja ja kirjan nykyaikaan sijoittuvia murhamysteerejä. Ajankuva on kihelmöivä. Kiltoja, rohtoja, myrkkyjä, teloituksia, ja kaiken yllä kirkon ehdoton valta ihmisen yllä. Siihen liittyy tarinan pääjuonikin. Murhamysteerejä selvittävä apteekkari Melchior on hieno hahmo dekkarin päähenkilöksi.”
Kansan Uutiset, 2.6.2019

“Salaperäisiä murhia vanhassa Tallinnassa. Erinomaisen tutustumisen Tallinnaan tarjoaa taitavasti kerrottu jännitysromaani Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Apteekkari Melchioriin, ‘sankariin’, niin nyt on korkea aika. Teos vie mukanaan, Tallinnaan!”
Kallio-lehti, viikot 34-35/2019

Hargla punoo taidokkaan ja aukottoman juonen, jota hän vie eteenpäin seikkaperäisesti kertovalla tyylillään. En yhtään ihmettele Apteekkari Melchior -sarjan suosiota Virossa, kertoohan se Viron ja Tallinnan historiasta ja Hargla on historiansa totisesti tutkinut. Lukijalle, jota keskiaika kiinnostaa, tämä on oiva valinta: tapoja, kerettiläisyyttä, inkvisitiota ja taikauskoa.”
Kirja vieköön -blogi 21.5.2019

Vaatii poikkeuksellista taitoa ottaa lukija mukaan rikoskertomukseen, joka tapahtuu Tallinnassa vuonna 1422.
Indrek Hargla tekee sen.
Savon Sanomat

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru”