Anna Stuart

Auschwitzin kätilö

Auschwitzin kätilö on tositapahtumiin perustuva romaani yhden naisen rohkeudesta ja päättäväisyydestä suojella elämää keskitysleirin synkkyyden keskellä.

Ana Kaminski marssitetaan sisään Auschwitzin rautaporteista yhdessä ystävänsä Ester Pasternakin kanssa. Kun he saapuvat jonon päähän, Ana astuu eteenpäin ja julistaa hiljaisella äänellä itsensä kätilöksi – ja Esterin avustajakseen. Heidän käsivartensa tatuoidaan ja heidät käsketään avustamaan synnytyksissä. Pidellessään vastasyntynyttä vauvaa sylissään Ana vannoo tekevänsä kaikkensa pelastaakseen mahdollisimman monta henkeä.

Kun kaksi SS-univormuun pukeutunutta sotilasta marssii sisään ja ottaa vaaleahiuksisen vauvan äitinsä sylistä, Ana kauhistuu mutta huomaa kaiken sydänsurun keskellä toivon pilkahduksen. Sotilaat vievät terveimmät vauvat ja antavat ne saksalaisten perheiden kasvatettavaksi. Samalla leirille tihkuu juoruja sodan lähestyvästä lopusta… Ana ja Ester alkavat salaa tatuoida vauvojen ihoon heidän äitiensä vankinumerot, jotta he voisivat sodan jälkeen löytää toisensa. Sitten eräänä aamuna Ana huomaa Esterin kasvavan vatsan tämän ohuiden vaatteiden alla.

Kirja on historiallinen kuvaus yhden naisen taistelusta elämän ja toivon tuomiseksi rikkinäiseen maailmaan.

27,90 

Kirjan tekijät

Laajenna
 • Anna Stuart

  Anna Stuart asuu Englannin Derbyshiressa. Hän on rakastanut kirjallisuutta lapsesta asti ja on ylen onnellinen nähdessään nyt nimensä useamman kirjan kannessa. Hän opiskeli kirjallisuutta Cambridgessa ja työskenteli sen jälkeen tehdassuunnittelijana, ennen kuin palasi ensimmäisen rakkautensa pariin ja ryhtyi kirjailijaksi. Anna...

  Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523931848, E-kirja: 9789523932456

Sivumäärä

380

Julkaisuaika

7 / 2023

Suomentaja

Kirsimarja Tielinen

Alkuteos

Midwife of Auschwitz

Mediassa

Laajenna

“”Kirja ei ole turhaan ollut tämän kesän luetuimpien ja kuunnelluimpien kärkisijoilla. Keskitysleirin kätilö taistelee elämän ja toivon puolesta. Tämän kirjan voisin mielihyvin antaa joululahjaksi jokaiselle aikuiselle, jonka tunnen. Nenäliinavaroitus.” Johanna Paaso, Into kustannuksen toimitusjohtaja” Eeva 7.11.2023

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Auschwitzin kätilö”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]

Saatat myös pitää...

 • Tyttö joka pakeni Auschwitzista

  Ellie Midwood 29,90 
 • Auschwitzin kadonneet lapset

  Anna Stuart 29,90