-50%

Shen Yang

Enemmän kuin yksi lapsi

Enemmän kuin yksi lapsi on Shen Yangin koskettava muistelmateos hänen omista kokemuksistaan ylimääräisenä – ja siten perheelleen vaarallisena – lapsena. ”Rikoin lakia vain syntymällä.”

Shen Yang syntyi 1980-luvulla Kiinan yhden lapsen politiikan julmimpien vuosien aikaan. Koskettavassa muistelmateoksessa hän kertoo omista kokemuksistaan ylimääräisenä – ja siten perheelleen vaarallisena – lapsena.

Shen Yang lähetettiin piiloon maaseudulle, jossa hän vietti viisi vuotta isovanhempiensa hellässä huomassa. Vilkkaan lapsen hoitaminen muuttui kuitenkin pian vanhuksille liian raskaaksi, ja hän päätyi tätinsä huostaan vieraaseen kaupunkiin. Rakkaus ja huolenpito katosivat yhdessä yössä pienen tytön elämästä. Hänen lapsuutensa oli täynnä salailua, piilottelua ja kaltoinkohtelua.

Valonpilkahdus löytyi koulusta. Siellä Shen Yang sai läheisiä ystäviä muista kaltaisistaan hyljeksityistä, kätketyistä lapsista, ja löysi vahvuutensa kirjallisuudesta ja englannin kielestä. Yliopistoon päästyään hän alkoi vihdoin elää omaa elämäänsä.

Teos antaa äänen Kiinan miljoonille laittomille lapsille ja paljastaa yhden lapsen politiikan yhteiskuntaan jättämät syvät arvet.

”Nyt kun Kiinan yhden lapsen politiikkaa on höllennetty, laittomien lasten tarinoista tulee pian iso osa Kiinan kansan kollektiivista muistia. Mutta niille, jotka varttuivat tämän nöyryytyksen leimaamana, arvet ovat pysyviä.” – Vincent Ni, The Guardian

27,90  13,95 

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523930599, E-kirja: 9789523932555

Sivumäärä

260

Julkaisuaika

9 / 2023

Suomentaja

Rauno Sainio

Alkuteos

More Than One Child: Memoirs of an illegal daughter

Mediassa

Laajenna

Shen Yang rikkoi lakia vain syntymällä – “Jotkut ovat sanoneet, etten saisi kertoa ikäviä asioita Kiinasta ulkomaisille ihmisille” Turun Sanomat 30.9.2023

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Enemmän kuin yksi lapsi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...