-50%

Risto Korhonen

Etelärannan mahtivuodet

Tulopolitiikan nousu ja tuho 2000-luvulla

Emu-ratkaisu ja globalisaatio muuttivat aikanaan suomalaisen työmarkkinapolitiikan suunnan. Tuposta tuli kirosana työnantajille ja lopulta EK poisti sen säännöistään. Mutta onko konsensuksen aika lopullisesti ohi?

Vaikka puoluepolitiikka näytti katoavan ammattiyhdistysliikkeestä, todellisuus oli toista. Sari Sairaanhoitajan sanotaan aiheuttaneen lähes 10 vuotta kestäneen taloudellisen taantuman. Pelasivatko kokoomus ja sairaanhoitajat uhkapeliä tuhansien potilaiden hengillä? Oliko näin?

Palkansaajajärjestöjen ja työnantajien peli oli kulisseissa kovaa, vaikka julkisivu haluttiin säilyttää. Työtaistelujen aikana naamiot kuitenkin karisivat. Palkansaajapuolella yhteistyö ei myöskään ollut aina auvoista.

Näistä asioista kertoo työnantaja- ja palkansaajapuolella arvostetun kokeneen työmarkkinatoimittajan Risto Korhosen Etelärannan mahtivuodet, johon hän on haastatellut työmarkkinapolitiikan keskeisiä vaikuttajia ja käyttänyt vuosikymmenien aikana kokoamaansa arkistoa.

Kirjaa varten on haastateltu muun muassa Antti Herliniä, Lauri Ihalaista, Lauri Lylyä, Jaana Laitinen-Pesolaa, Seppo Riskiä, Sture Fjäderia, Riku Aaltoa, Mikko Mäenpäätä ja Matti Huutolaa.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille. Myös nuorten henkilöiden kannattaisi lukea se, jotta ymmärtäisi mitä Suomessa on tapahtunut ja tulee tapahtumaan.
– Sture Fjäder, Akavan puheenjohtaja vuodesta 2011.

25,90  12,95 

Tuotetunnus (SKU): 9789522649584 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Risto Korhonen

    Risto Korhonen on kokenut työmarkkinatoimittaja ja tietokirjailija. Hänen aikaisemmat kirjansa Hakaniemen voimavuodet ja Etelärannan mahtivuodet ovat alan klassikoita. Uutta kirjaansa varten Korhonen on käyttänyt vuosikymmenien aikana keräämäänsä arkistoa ja haastatellut monia työmarkkinatoimijoita.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789522649584, E-kirja: 9789523510289

Sivumäärä

260

Julkaisuaika

9 / 2018

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Etelärannan mahtivuodet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Ale
Akava Sturen aikaan

Akava Sturen aikaan

Alkuperäinen hinta oli: 27,90 €.Nykyinen hinta on: 13,95 €.
Lisää ostoskoriin

Viimeksi katsomiasi kirjoja