-50%

Ari Turunen

Humalan henki

Eli juomatapojen tarina

Mitä tapahtui, kun Ruotsin kuningas juotti karhun humalaan linnassaan? Entä mikä juoma innosti Shakespearen sutkapuheisiin?

Kun ihminen pysähtyi viljelemään maata, siitä lähtien on maan päällä virrannut viini, olut, viina, vodka, absintti ja tuhannet muut juomat. Alkoholi on kuulunut kaikkien kulttuureiden keskeisiin juhlahetkiin.  Montako keksintöä tehty, ilman että viini olisi kostuttanut ajatusta? Kolmas uudistettu painos julkaistu elokuussa 2015.

“Ari Turusen tapa kirjoittaa kulttuurihistoriaa on tietyllä tavalla vanhahtava: jatkuva anekdoottien virta tuo mieleen Armas J. Pullan ja kumppanit. Sujuvaa tekstiä on toisaalta mukava lukea eikä teoksen kulttuuritutkimuksellista otetta sovi kiistää. Raittiusihmisiä varmasti huojentaa tieto, että Turunen on omistanut pari lukua myös humalan haitoille, törttöilylle ja krapulalle. ” Tauno Linkoranta, Yliopisto.

4,90  2,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789522644107 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Ari Turunen

    Valtiotieteen lisensiaatti Ari Turunen on kirjoittanut useita kirjoja ihmisten tapojen historiasta: Ulkokultaisen käytöksen kirja eli eurooppalaisten tapojen tarina,  Hyvän ja Pahan merkit eli taikauskoisten tapojen tarina, Humalan henki eli juomatapojen tarina, Ei onnistu! Jälkiviisasta vastustamisen historiaa, Tosi on! Valheen, vilpin...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789522644107, E-kirja: 9789522644862

Sivumäärä

288

Julkaisuaika

08 / 2015

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Humalan henki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta