Ale!

Ari Turunen & Petri Laukka 

Solvaajat – Herjaamisen hävytön historia

5.00 

Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523512276

Kirjoittaja: Ari Turunen & Petri Laukka 

Julkaisuajankohta: 6 / 2020

Sivumäärä: 290

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsana tuotteelle
Jaa tämä:

Petri Laukan ja Ari Turusen Solvaajat – herjaamisen hävytön historia on valittu Botnia-palkintoehdokkaaksi.
Raati luonnehtii teosta näin:
“Solvaajat – herjaamisen hävytön historia kertoo, mistä rähisijät on tehty. Itsekorostus, valehtelu, kieltäminen ja kyvyttömyys rauhoittua ovat olleet solvaajan tyyppiominaisuuksia kautta aikain. Varsin viihdyttävät anekdootit kertovat suurmiesten räyhäämisestä ja sen seurauksista ihmiskunnalle historian hämärästä meidän päiviimme. Panettelua ja vihapuhetta on ollut olemassa aina. Ari Turusen ja Petri Laukan tietokirjassa tosin korostuu valtaa pitäneiden tai muuten tunnettujen henkilöiden öykkäröinti, sillä tavallisen kansalaisen solvauksista ei ennen jäänyt samanlaista jälkeä kuin mitä jää nykyisin, ?somekaudella?. Kirja avaakin ansiokkaasti sitä, mikä rooli algometreillä on nykyisessä räyhäämiskulttuurissa. Ajankohtainen teos.”

“Toisten herjaaminen on pitkään ollut vaarallinen propagandaväline – Jo Luther oli rääväsuu, joka solvasi paavia sodomiitiksi.”
Helsingin Sanomat, 22.8.2020

”Varsin viihdyttävät anekdootit kertovat suurmiesten räyhäämisestä ja sen seurauksista ihmiskunnalle historian hämärästä meidän päiviimme. Panettelua ja vihapuhetta on ollut olemassa aina. Ari Turusen ja Petri Laukan tietokirjassa tosin korostuu valtaa pitäneiden tai muuten tunnettujen henkilöiden öykkäröinti, sillä tavallisen kansalaisen solvauksista ei ennen jäänyt samanlaista jälkeä kuin mitä jää nykyisin, ‘somekaudella’. Kirja avaakin ansiokkaasti sitä, mikä rooli algometreillä on nykyisessä räyhäämiskulttuurissa. Ajankohtainen teos.’’
Kaleva 12.9.2020

“Solvaaminen on niin tavanomaista, että se uhkaa jo demokratiaa: ‘Lastentarhassa ollaan sivistyneempiä kuin missään muualla tällä hetkellä'”.
YLE, 18.6.2020

”Tarinat voivat sinänsä hymyilyttää lukijaa, mutta tieto siitä, että huono käytös on kautta historian voinut tuoda suosiota ja valtaa, ei kerro meistä lajina mitään hyvää.”
Seura, 17.6.2020 (nettiartikkeli julkaistu 22.6.2020)

”Solvaaja ei laske kymmeneen eikä nuku yön yli, vaan laittaa somen laulamaan. Hän odottaa, että maailma ympärillä tempautuu mukaan tunnemyrskyyn. Ikävä kyllä usein käy juuri niin. Katolinen kirkko kelpuutti solvauksia syöksevän Lutherin vastustajakseen, ja Trump saa sivalluksensa pääuutisiin.”
ET, 17.6.2020

“Solvaamisella on pitkä historia, mutta olisiko aikamme tämän vihan ilmaisun muodon todellinen huipentuma? Kirjassa 2010-lukua kutsutaan solvaamisen vuosikymmeneksi. Sosiaalinen media on tuonut solvaamisen entistä näkyvämmin julkisuuteen.”
Iltalehti, 20.5.2020

“Arvio: Huo­ran­pe­ni­kat ja muut her­ja­tut – Petri Laukan ja Ari Turusen his­to­ria­teos Sol­vaa­jat vetää hä­päi­syn pitkän linjan.”
Kaleva, 23.8.2020 (tilaajille)

Tietokirjailija Ari Turunen vieraili MTV:n Uutisaamussa keskustelemassa uutuuskirjastaan Solvaajat. Löydät haastattelun täältä.
24.6.2020

Laukka ja Turunen määrittelevät solvaajan neljä ominaisuutta. Ne ovat itsekorostus, uhriutuminen, valehtelu ja kyvyttömyys rauhoittua. Herjaaja tarvitsee aina levittäjäksi jonkin välineen. Aluksi viestin viejäksi kävi keskinäinen juoruilu ja huhujen kertominen, sitten tulivat runonlausunta, pilkkalaulut ja kirjeet.”
Verkkouutiset, 6.6.2020

“Vihapuhetta ja solvauksia on syljetty suusta kautta aikojen, mutta sosiaalisen median myötä ilmiöstä on tullut entistä näkyvämpi.”
Kaleva, 29.5.2020

”Tuore tietokirja tarkastelee solvaamisen pitkää yleismaailmallista historiaa.”
Aamuposti, 8.6.2020

”Uuttera tietokirjailija Ari Turunen on nyt tutkinut (yhdessä Petri Laukan kanssa) Solvaajia ja solvauksen historiaa.”
Vaasan Ikkuna, 25.11.2020

“Kirja-arvio: Herjoja, vihapuhetta, tölväisyjä – julkisen solvaamisen historia on pitkä ja törkeä.”
Demokraatti, 26.6.2020

”Pitkä oppimäärä huonoa käytöstä. Teos tarkastelee ihmisten ja ihmisryhmien herjaamisen historiaa kulttuurin ja urheilun, nationalismin ja muun politiikan ja uskonnon alueilla.”
Länsi-Savo, 10.6.2020

”Solvaajat on inhorealistinen ja auktoriteettiuskoamme tervehenkisesti rapauttava teos.”
Verkkouutiset, 16.1.2021

Laukan ja Turusen esimerkillinen tavoite on osoittaa, ettei maailma ole mustavalkoinen ja että rakentaminen on kaikenlaisen keskustelun ainoa järkevä ja kestävä peruste.”
Etelä-Saimaa, 1.6.2020

“Tuore tietokirja tarkastelee
solvaamisen pitkää yleismaailmallista
historiaa.”
Itä-Savo, 1.6.2020
Kirjailijat Petri Laukka ja Ari Turunen olivat Radio Rockin Korporaation haastateltavina kirjansa tiimoilta 1.6.2020. Haastattelun löydät täältä.

“Tietokirjailijat Ari Turunen ja Petri Laukka kaivautuivat vihapuheen ja panettelun ja henkilökohtaisuuksiin menon historiaan ja tuo historia osoittautui hyvin pitkäksi. Viittauksia löytyy aina Raamattuun ja Koraaniin asti. Syntyi kirja SolvaajatHerjaamisen hävytön historia.” Kirjailijat vierailivat Radio Suomen Päivässä. Haastattelun löydät täältä:
Vihapuheella on pitkä historia
1.6.2020

“Kauhistelemme vihapuhetta, mutta jo muinaisesta antiikista lähtien toisia ihmisiä on herjattu. Antiikissa pilkka kirjoitettiin seinään, nykyään some-seinään. Solvaamisen historiaa on nyt tutkittu. Studiovieraina tietokirjailijat Petri Laukka ja Ari Turunen sekä antiikin tutkija Ari Saastamoinen. Jakke Holvas juontaa”
Kulttuuriykkönen, 1.6.2020. Löydät jutun täältä:
Pilkkaa, herjaa ja solvaamista jo 2000 vuotta – alatyyli on ollut aina valttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Solvaajat – Herjaamisen hävytön historia”