Laura Ertimo & Mari Ahokoivu 

Ihme ilmat! – Miksi ilmasto muuttuu

15.90 

Alin hinta 30 päivän aikana: 15.90 .

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523511392

Kirjoittaja: Laura Ertimo & Mari Ahokoivu 

Julkaisuajankohta: 10 / 2019

Sivumäärä: 48

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Syksyllä 2022 Teatteri Ilmi Ö toteuttaa kirjan pohjalta teatterikappaleen. Lue lisää teatterin sivuilta.

Laura Ertimon ja Mari Ahokoivun lasten tietokirja Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu on kompakti ja helppolukuinen tietokirja, joka tyydyttää vielä isommankin yläkoululaisen ja jopa aikuisen tiedonnälkää. Ertimon maantieteilijän koulutus on antanut hyvän lähtökohdan tiivistää tuhtia faktaa helposti omaksuttavaan muotoon. Aloitteleva lapsilukija voi keskittyä Ahokoivun sarjakuvastrippeihin ja päätyy niidenkin avulla pohtimaan olennaisia asioista, joilla voi arkisin valinnoin – yhdessä aikuisten kanssa – vaikuttaa ilmastonmuutokseen.”
Helsingin Sanomat, 23.10.2019

Ertimon kirjoittama ja Mari Ahokoivun kuvittama Ihme ilmat!Miksi ilmasto muuttuu on myyty 14 maahan, myös Yhdysvaltoihin. Ertimo sai myös alan Tietopöllö-palkinnon..”
Helsingin Sanomat, 1.3.2021

Ihme ilmat! on siis erinomaisesti kuvitettu, selkeä tietopaketti, joka sopii hyvin myös aikuisen ja lapsen yhdessä tutkittavaksi. Mikäli aihe yhtään kiinnostaa, kirja kannattaa kyllä ehdottomasti ottaa lukulistalle.”
Kirjavinkit, 29.11.2019

“Tietokirja vastaa lasten kiperiin kysymyksiin ilmastonmuutoksesta ja kertoo, mitä sille voi tehdä. Maantieteilijä ja tietokirjailija Laura Ertimon teksti saa tukea viime vuonna Oksi-sarjakuvalla ihastuttaneen Mari Ahokoivun kauniista kuvituksesta.”
Helsingin Sanomat, 22.9.2019

”Lapset kuulevat ilmastouutisia joka tapauksessa, mutta pelkästään uutisia kuulemalla käsitys ilmastonmuutoksesta voi jäädä pirstaleiseksi ja ahdistavaksi. Kirjan tarkoitus on esittää kokonaiskuva asiasta.”
Laura Ertimo PS Pulssin haastattelussa, 14.2.2020′

“Tätä on luettu lasten kanssa. Etenkin 9-vuotiasta on askarruttanut ilmaston lämpeneminen. Monimutkainen tiede on selitetty kirjassa ymmärrettävästi, eikä teos jää pintapuoliseksi niin kuin lapsille suunnatut tiedekirjat joskus jäävät. Kuvituksissa ja ilmeessä on imua. Kerronta toimii. Pidän tätä, en pelkästään onnistuneena lastenkirjana, vaan ylipäätään yhtenä parhaista johdatuksista tähän vaikeaselkoiseen aiheeseen.”
Karri ”Paleface” Miettinen, Minä luen!, 23.6.2020

”Ajankohtaisempaa kirjaa ei oikeastaan voi olla. Ihme Ilmat! tarttuu kuumaan aiheeseen sarjakuvalla höystetyn tietokirjan muodossa. Kirja käsittelee aihettaan kattavasti. Onkin kunnioitettava suoritus, että neljällekymmenelleseitsemälle sivulle on saatu puristettua niin paljon tietoa aiheesta ilman, että tieto vaikuttaisi väkisin kansiensa väliin ahdetulta. On vaikeaa keksiä mitä kirjaan olisi vielä voinut lisätä.”
Mutsimedia, 3.11.2019

“Melkeinpä tekisi mieli sanoa, että suosittelisin maantieteilijä ja tietokirjailija Laura Ertimon kirjoittamaa ja sarjakuvataiteilija Mari Ahokoivun kuvittamaa lasten kirjaa Ihme Ilmat! – Miksi ilmasto muuttuu erityisesti aikuisille. Niin mainiosti siinä on kerrottu ilmastonmuutoksen periaatteet, syyt ja seuraukset, että lukiessa kyllä aikuinenkin oppii. Kirja ei jää vaan ilmastonmuutoksen pohtimiseen ja asian voivotteluun, vaan siinä esitetään hienosti tapoja, miten jokainen meistä voi vaikuttaa omaan käyttäytymiseensä, jotta meillä kaikilla olisi parempi tulevaisuus. Luonnollisesti kirja on oikein hyvää luettavaa myös lapsille –
sanoisin, että 3-4 luokkalaisesta seiskaluokkaan.”
Tiedettä Tytöille -hanke

Laura Ertimon ja Mari Ahokoivun tietokirja Ihme ilmat! tarjoaa koululaiselle ja miksei aikuisellekin tuhdin tietopaketin ilmastomuutoksen syistä ja seurauksista helposti nieltävässä paketissa.”
Rouvaeriksson-kirjablogi, 27.11.2019

Laura Ertimon &  Mari Ahokoivun Ihme ilmat! – Miksi ilmasto muuttuu tulisi mielestäni ottaa huomioon Tietokirjallisuuden Finlandiaa jaettaessa.”
Lastenkirjahylly-blogi, Varjo-Finlandia, 4.11.2019

”Ihme ilmat! – Miksi ilmasto muuttuu -kirja on toteutettu kunnianhimoisesti. Se on ulkonäöltään kaunis ja raikas. Tekstisisällöt on kirjoitettu huolella faktoihin nojaten mutta silti niin popularisoiden, että uskon lastenkin jaksavan niitä lukea ja kuunnella.”
Kirsin kirjablogi, 17.11.2019

”Kirja korostaa kaikkien vaikuttamisen mahdollisuutta ja tärkeyttä. Nuoretkin voivat tehdä arjen valintoja ja herätellä aikuisia ympäristövastuullisuuteen.”
Lapin Kansa, 28.10.2019

“Onneksi vaikeisiin keskusteluihin löytyy myös apuvälineitä kuten uudet lapsille suunnatut kirjat Näkymätön myrsky (Otava, 2019) ja Ihme ilmat! Ensimmäinen käsittelee ilmastonmuutosta sadun muodossa ja toinen värikkäänä tietokirjana.”
Turkulainen, viikonvaihde 12.–13. 10.2019

”Ihme ilmat! – Miksi ilmasto muuttuu on hieno kirja. Kirja menee mielestäni hienosti oppikirjana ja vieläpä sellaisena, joka jaksaa kiinnostaa lasta. Mahtavia kuvia ja paljon asiaa mukavassa muodossa.”
Mannilainen-kirjablogi, 1.11.2019

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ihme ilmat! – Miksi ilmasto muuttuu”