Daniel E. Lieberman

Ihmiskehon lyhyt historia

Evoluutio, hyvinvointi ja sairaudet

Ihmiskehon lyhyt historia on innostava kertomus ihmis­kunnan historiasta ja oman kehomme evoluutiosta. Ih­minen ei ole aikoinaan kehittynyt tiettyjä olosuhteita varten, vaan kehomme on sekoitus ominaisuuksia, jot­ka olemme perineet lukuisilta edeltäviltä lajeilta. Tar­kat heitot mahdolliseksi tekevä olkapäämme on peräisin Homo erectukselta ja poskihampaamme Australopithecus-lajeilta.

Daniel E. Lieberman on maailman johtavia ihmisen evoluutiobiologian tutkijoita. Hän tarjoaa poikkeukselli­sen katsauksen oman kehomme miljoonien vuosien mit­taiseen kehitykseen ja sen tulevaisuuden näkymiin.

Ihmisen elimistö on ainutlaatuinen, mutta kehomme ei ole ennättänyt sopeutua maanviljelyn, karjatalouden ja teollisen vallankumouksen synnyttämiin, evoluution nä­kökulmasta salamannopeisiin muutoksiin. Ihminen pys­tyy juoksemaan antiloopin uuvuksiin savannilla ja meidät on tarkoitettu liikkumaan paljon. Tästä syystä nykyiset elämäntapamme uhkaavat aiheuttaa eräänlaisen ‘elintaso­sairauksien tsunamin’.
Ongelmaan ei Liebermanin mukaan ole lääketieteel­lisiä, vaan ainoastaan kulttuurisia ja sosiaalisia ratkaisuja: meidän täytyy jälleen rakentaa yhteiskuntamme sellaisek­si, että se suosii omalle kehollemme soveltuvia elintapoja.

”Mahtava… Eeppinen matka, joka paljastaa kuinka aivan koko kehomme on muovautunut kuuden miljoonan vuoden kuluessa – kallomme, raajamme ja jopa aineenvaihduntamme.” – Neil Shubin

”Kiehtova… Helposti sulava ja monipuolinen johdanto kehomme kehitykseen.” – Nature

”Lieberman on löytänyt ihomme alta tarinan, joka on mukaansatempaava, valaiseva ja jopa karmiva.”
– Christopher McDougall

”Mittava katsaus siihen, mistä me tulemme ja mikä meitä nyt vaivaa.”
– Kirkus Reviews

Daniel E. Lieberman työskentelee Harvardin yliopiston evoluutiobiologian professorina. Hän on tutkinut pitkään ihmiskehon evoluutiota ja kirjoittanut lukuisia artikkeleita muun muassa Nature- ja Science-lehtiin. Juoksemisesta ja etenkin paljasjalkajuoksusta intoutunut Lieberman tunnetaan myös lempinimellä ”Barefoot Professor”. 

26,90 

Tuotetunnus (SKU): 9789523512559 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523512559, E-kirja: 9789523514010

Sivumäärä

480

Julkaisuaika

4 / 2021

Suomentaja

Kirsimarja Tielinen, Ulla Lempinen & Laura Kalmukoski

Alkuteos

The Story of the Human Body – Evolution, Health, and Disease

Mediassa

Laajenna
Liebermanin rautainen ammattitaito ja syvä kiinnostus aiheeseen näkyvät tekstissä, joka on lujasti tieteeseen nojaavaa, mutta silti helposti ymmärrettävää. Ei ole lainkaan yllättävää, että alkuperäiskielellä nimellä The Story of the Human Body: Evolution, Health, and Disease tunnetusta teoksesta tuli välittömästi best seller ja populaaritieteen merkkiteos.” OHO-TV, 23.5.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ihmiskehon lyhyt historia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja