Elina Välimäki

Kiusatut

Kertomuksia koulusta

Kiusatut kertovat, miten kaltoinkohtelu on vaikuttanut heidän elämäänsä ja miten he ovat oppineet elämään kivun kanssa.

Haastateltavat puhuvat avoimesti kokemastaan ja kannustavat myös muita puhumaan. He kertovat siitä, mitä ilkeys ja julmuus aiheuttavat. Kiusatun minuus murskautuu ja se vaikuttaa tulevaisuuden ihmissuhteisiin, opintoihin ja työhön.

Vaikutukset ulottuvat koko yhteiskuntaamme. Kiusaaminen ja kouluväkivalta ovat ainakin osasyy päihde- ja mielenterveysongelmiin, yksinäisyyteen ja syrjäytymiseen.

Mikä yhteiskunnassa ruokkii kiusaamista ja miksi lainsäädännön epäkohtia ei korjata?

Kouluarjen parantamiseen on keinoja, joista puhuvat psyykkisten vaurioiden ja jälkihoidon parissa työskentelevät. Kiusaamisen jättämistä jäljistä huolimatta on mahdollista rakentaa tasapainoinen elämä.

27,90 

Tuotetunnus (SKU): 9789523930858 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Elina Välimäki

    <b>Elina Välimäki</b> (FM) on erikoistunut seuraamaan rikos- ja oikeusaiheita ja erityisesti rikoksia kokeneiden asemaa. Vapaana toimittajana ja tietokirjailijana hän haluaa antaa äänen niille, jotka yhteiskunnassamme muuten usein ohitetaan. Hän on viehättynyt ihmisen kyvystä toipua, muuttua ja auttaa muita. Häneltä on...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523930858, E-kirja: 9789523932449

Sivumäärä

300

Julkaisuaika

8 / 2023

Mediassa

Laajenna

”Miksi kiusaamisen kitkeminen on niin vaikeaa? Mitkä ovat sen juurisyyt? Aiheesta kirjan Kiusatut – Kertomuksia koulusta (Into Kustannus, 2023) kirjoittanut tietokirjailija ja toimittaja Elina Välimäki toteaa, että kysymys ei ole koskaan vain kiusatun ja kiusaajan välisestä konfliktista tai teoista, vaan kouluun, yhteisöön tai luokkaan pesiytyneestä ilmiöstä, jota ruokkivat tietynlaiset olosuhteet. Nykyaikana ongelmia aiheuttaa esimerkiksi omien luokkayhteisöjen puuttuminen.” Seurakuntalainen 8.5.2024

“Kiusaaminen ei ole vain kiusaajan ja kiusatun välinen asia, kyse on jostain paljon isommasta.” Yle uutiset 18.9.2023

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kiusatut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...