-44%

Ville-Juhani Sutinen

Liha

Romaani

Ville-Juhani Sutisen runsas ja taiturimainen romaani Liha kuljettaa lukijan läpi 1930-luvun Amerikan suurkaupunkien ja syrjäseutujen New Yorkista aina San Franciscoon.

Elintarviketeollisuuden kansankomissaari Anastas Mikojan saa tehtäväkseen lähteä Yhdysvaltoihin ottamaan mallia siihen, kuinka rakennetaan uusi, iloinen Neuvostoliitto – samaan aikaan, kun maassa on käynnistymässä miljoonien ihmisten vaino.

Matka punaisen Fordin kyydissä tehtaista teurastamoihin mantereen halki on myös Mikojanin matka omaan itseensä ja elämänsä suuriin rakkauksiin. Mikojan oli yksi niistä harvoista poliitikoista, jotka kulkivat vuosikymmenestä toiseen Stalinin rinnalla ja selvisivät hengissä. Mikä oli kuuliaisuuden todellinen hinta?

Virraten etenevä romaani loihtii lukijan silmien eteen Amerikan ihmeellisen tuotantokoneiston ja kuvaa pysäyttävästi Neuvostoliiton järjestelmän julmuuksia. Ja tavalla tai toisella kaiken takana on liha.

26,90  15,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789523511132 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Ville-Juhani Sutinen

    Ville-Juhani Sutinen on Jyväskylässä asuva kirjailija, kääntäjä ja valokuvaaja. Häneltä on ilmestynyt lähes kolmekymmentä teosta, niin runoutta, esseistiikkaa kuin romaaneja. Tietokirjoissaan Sutinen on käsitellyt lukuisia aiheita, esimerkiksi siirtolaisuutta, Arktista aluetta, Venäjää ja Yhdysvaltoja. Ville-Juhani Sutinen palkittiin tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnolla vuonna 2022...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523511132, E-kirja: 9789523512986

Sivumäärä

450

Julkaisuaika

3 / 2020

Mediassa

Laajenna
"Lue LIHA, mielenkiintoisinta kotimaista aikoihin." Juha Siro 27.5.2020”Tätä odotan: Elintarvike­teollisuuden kansankomissaari Anastas Mikojan sai 1930-luvulla tehtäväkseen lähteä Yhdysvaltoihin ottamaan mallia, miten reaalisosialismin apeaan kotimaahan voitaisiin luoda yltäkylläisyyttä ja iloa luova tuotantokoneisto. Kuten esimerkiksi neuvostoliittolainen nakki. Ilmeisesti on niin, että Ville-Juhani Sutisen ei tarvitse keksiä ihmeempiä romaanissaan Liha, koska Stalinin aika syöttää lapaan todellisuuden kummallisuutta. Vaan selviääkö se, miksi Mikojan sai pitää henkikultansa, vaikka isä aurinkoinen likvidoi liki kaikki muut kellokkaat viereltä?” Helsingin Sanomat, 28.12.2019 "Sutisen romaanissa yli kahdeksan­kymppinen, unohdettu ja raihnainen Mikojan istuu yksin ränsistyneellä datsallaan, huonot housussa, odottamassa kuolemaa. Hänen ajatuksensa karkailevat ennen muuta Amerikan-matkaan, jossa mukana oli myös vaimo – mutta etenkin ”Soso” eli Stalin, joka oli aina läsnä kaikkialla, Lihan päähenkilön tapauksessa pelonsekaisena rakkautena." Helsingin Sanomat, 21.3.2020Sutisen Mikojan on erittäin älykäs ja analyyttinen romaanihahmo: pitkin matkaa hän tekee teräviä havaintoja kotimaansa ja amerikkalaisen elämäntavan eroista ja yhtäläisyyksistä.” Turun Sanomat, 29.5.2020 (tilaajille)”Koskettavinta proosaa Sutinen kirjoittaa, kun hän kuvaa unenomaisesti pienen Mikojanin lapsuutta maaseudulla – kuin lukisi Mark Chagallin maalauksia.” Karjalainen, 20.3.2020"Ville-Juhani Sutisen Liha – Romaani on yksi parhaimmista suomalaisista romaaneista, joita olen lukenut tänä vuonna. Tätä voidaan ehdottomasti kutsua mestariteokseksi!" Spektaakkeliyhteiskunta, 20.6.2020"Ei Sutisen Liha ole yksinomaan lähihistoriasta kiinnostuneille, romaanin kieli ja humanismia tutkiva ote vetoaa myös kaunokirjallisena teoksena. Vahva suositus." Juhasiro.fi, 27.5.2020

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Liha”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]