Ville-Juhani Sutinen

Liha – Romaani

14.90 15.00 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523511132

Kirjoittaja: Ville-Juhani Sutinen

Julkaisuajankohta: 3 / 2020

Sivumäärä: 450

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

“Lue LIHA, mielenkiintoisinta kotimaista aikoihin.” Juha Siro 27.5.2020

”Tätä odotan: Elintarvike­teollisuuden kansankomissaari Anastas Mikojan sai 1930-luvulla tehtäväkseen lähteä Yhdysvaltoihin ottamaan mallia, miten reaalisosialismin apeaan kotimaahan voitaisiin luoda yltäkylläisyyttä ja iloa luova tuotantokoneisto. Kuten esimerkiksi neuvostoliittolainen nakki. Ilmeisesti on niin, että Ville-Juhani Sutisen ei tarvitse keksiä ihmeempiä romaanissaan Liha, koska Stalinin aika syöttää lapaan todellisuuden kummallisuutta. Vaan selviääkö se, miksi Mikojan sai pitää henkikultansa, vaikka isä aurinkoinen likvidoi liki kaikki muut kellokkaat viereltä?”
Helsingin Sanomat, 28.12.2019

Sutisen romaanissa yli kahdeksan­kymppinen, unohdettu ja raihnainen Mikojan istuu yksin ränsistyneellä datsallaan, huonot housussa, odottamassa kuolemaa. Hänen ajatuksensa karkailevat ennen muuta Amerikan-matkaan, jossa mukana oli myös vaimo – mutta etenkin ”Soso” eli Stalin, joka oli aina läsnä kaikkialla, Lihan päähenkilön tapauksessa pelonsekaisena rakkautena.”
Helsingin Sanomat, 21.3.2020

Sutisen Mikojan on erittäin älykäs ja analyyttinen romaanihahmo: pitkin matkaa hän tekee teräviä havaintoja kotimaansa ja amerikkalaisen elämäntavan eroista ja yhtäläisyyksistä.”
Turun Sanomat, 29.5.2020 (tilaajille)

”Koskettavinta proosaa Sutinen kirjoittaa, kun hän kuvaa unenomaisesti pienen Mikojanin lapsuutta maaseudulla – kuin lukisi Mark Chagallin maalauksia.”
Karjalainen, 20.3.2020

Ville-Juhani Sutisen Liha – Romaani on yksi parhaimmista suomalaisista romaaneista, joita olen lukenut tänä vuonna. Tätä voidaan ehdottomasti kutsua mestariteokseksi!”
Spektaakkeliyhteiskunta, 20.6.2020

“Ei Sutisen Liha ole yksinomaan lähihistoriasta kiinnostuneille, romaanin kieli ja humanismia tutkiva ote vetoaa myös kaunokirjallisena teoksena. Vahva suositus.”
Juhasiro.fi, 27.5.2020

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Liha – Romaani”