-50%

Teivo Teivainen

Maailmanpoliittinen kansalliskävely

Professori Teivo Teivainen pohtii uudessa kirjassaan Maailmanpoliittinen kansalliskävely vapauden ulottuvuuksia ja nationalismin varjopuolia. Eloisa kirja on paitsi johdatus Suomen symboleihin ja itsenäisen kansakunnan merkityksiin myös matkaopas Helsinkiin. Maailmanpolitiikka ei asu vain diplomaattien neuvottelupöydissä – sen voi löytää myös pienellä kävelyretkellä.

Teivaisen kävely käynnistyy Tähtitorninmäeltä. Haaksirikkoiset-patsas huutaa apua lännestä, ja esiin nousee kysymyksiä Lippulaulun siniristijihadismista. Seuraavalla etapilla Teivainen kysyy, mitä maanpuolustuksellista hyötyä on hakaristin käytöstä ilmavoimien tunnuksena. Matkalla tulee vastaan yllättäviä keskustelukumppaneita. Sofiankadulla Teivainen pohtii venäläisyyttä Suomessa ja ehdottaa kyrillisten aakkosten opettamista kouluissa. Hän kertoo, miten tekoäly pelastaa suomen kielen ja narauttaa Rautatieasemalla etniseen profilointiin syyllistyneen poliisin.

Kävely johtaa käsittelemään myös saamelaiskysymystä ja suomalaista sellukolonialismia sekä pohtimaan, mitä Suomi voisi oppia muusta maailmasta. Kävelyn varrella aikoinaan rasismista tuomittu baarien suuromistaja Jouni Lanamäki avautuu aatteestaan ensi kertaa yli 20 vuoteen.

Kirja nostaa esiin kiperiä kysymyksiä kansaedustaja Ozan Yanarin kohtaamasta rasismista eduskunnan sisällä. Teivainen esittää myös ehdotuksen siitä, miten presidentin syntyperävaatimuksen voisi määritellä uudestaan.

Teivo Teivainen on maailmanpolitiikan professori Helsingin yliopistossa. Hän on kysellyt ja kävellyt suurimmassa osassa maailman maita – sekä työnsä takia että maailmaan tutustuakseen. Hänen Helsingissä järjestämänsä kaupunkikävelyt ovat herättäneet hämmennystä esimerkiksi Venäjän mediassa. Teivainen on toiminut vierailevana professorina monissa Etelä-ja Pohjois-Amerikan yliopistoissa. Hänen kirjojaan on ilmestynyt useilla kielillä.

4,90  2,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789522648389 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Teivo Teivainen

    Teivo Teivainen on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija sekä kansainvälisesti tunnustettu ja palkittu tutkija. Hän on Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori ja toiminut professorina myös Brasiliassa, Perussa ja Kanadassa. Teivainen on julkaissut lukuisia teoksia englanniksi, espanjaksi ja suomeksi, mm. Enter Economism, Exit Politics:...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789522648389, E-kirja: 9789522649263

Sivumäärä

230

Julkaisuaika

10 / 2017

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

1 arvio tuotteelle Maailmanpoliittinen kansalliskävely

  1. | TOP3 Opastetut kävelykierrokset | DeepHelsinki

    […] 3. Maailmanpoliittinen kansalliskävely / Teivo Teivainen […]

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Ale
Yritysvastuun umpikuja

Yritysvastuun umpikuja

Alkuperäinen hinta oli: 15,00 €.Nykyinen hinta on: 7,50 €.
Lue lisää

Loppuunmyyty

Viimeksi katsomiasi kirjoja