Teivo  Teivainen

Maailman­poliittinen kansalliskävely

24.90 € sis alv

OVH: 29  €

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-838-9

Kirjoittaja: Teivo Teivainen

Julkaisuajankohta: 10 / 2017

Sivumäärä: 230

OVH: 29  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

(Tuote)Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Voit tilata tämän kirjan ennakkoon. Kirja lähetetään kun se saapuu varastoon. Julkaisuajankohta: 10/2017.

Professori Teivo Teivainen on päättänyt ryhtyä esseitä kirjoittavaksi turistiksi kotikaupungissaan Helsingissä. Kävely käynnistyy Tähtitorninmäeltä. Entisellä vartiovuorella vastaan tulevat Haaksirikkoiset-patsas ja hakaristi, esiin nousevat kysymykset Lippulaulun väkivaltaisesta nationalismista ja historiallisten symbolien käytöstä. Sofiankadun katukylttien kyrilliset aakkoset johdattavat Teivaisen pohtimaan eri kielten asemaa ja tulevaisuutta Suomessa. Snellmanin patsaalla ajatuksia herättävät rahapoliittiset vapausihanteet ja rautatieasemalla etninen profilointi. Kävely johtaa käsittelemään myös saamelaiskysymystä ja suomalaista sellukolonialismia ja pohtimaan, mitä Suomi voisi oppia muusta maailmasta.

Teivainen pohtii vapauden ulottuvuuksia ja nationalismin varjopuolia ja kohtaa kävelyllään kiinnostavia ja nimekkäitä keskustelukumppaneita. Maailmanpolitiikka ei asu vain diplomaattien neuvottelupöydissä – sen voi löytää myös pienellä kävelyretkellä. Kirja on paitsi johdatus Suomen symboleihin ja itsenäisen kansakunnan merkityksiin myös matkaopas Helsinkiin.

Teivo Teivainen on maailmanpolitiikan professori Helsingin yliopistossa. Hän on vieraillut suurimmassa osassa maailman maita – sekä työnsä takia että maailmaan tutustuakseen. Hänen Helsingissä järjestämänsä kaupunkikävelyt ovat herättäneet hämmennystä esimerkiksi Venäjän mediassa. Teivainen on toiminut vierailevana professorina monissa Etelä- ja Pohjois-Amerikan yliopistoissa. Hänen kirjojaan on ilmestynyt useilla kielillä, ja Yalen yliopisto ja American Sociological Association ovat palkinneet hänen julkaisujaan. Teivainen on saanut myös Helsingin yliopiston J. V. Snellman -palkinnon, Vasemmistonaisten Pro feminismi -palkinnon sekä Aleksanteri-instituutin myöntämän Ovet-palkinnon Venäjän ymmärtämisen edistämisestä.

Jaa tämä:
teivo-teivainen

Teivo Teivainen on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija sekä kansainvälisesti tunnustettu ja palkittu tutkija. Hän on Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori ja toiminut professorina myös Brasiliassa, Perussa ja Kanadassa.

Teivainen on julkaissut lukuisia teoksia englanniksi, espanjaksi ja suomeksi, mm. Enter Economism, Exit Politics: Experts, economic policy and the damage to democracy (2002); Pedagogía del poder mundial (2004) sekä yhdessä Heikki Patomäen kanssa Globaali demokratia (2005) ja yhdessä Maria Mannerin kanssa Brasilia (2016).

Akateemisten tehtävien ohella Teivainen on ollut aktiivinen useissa vaihtoehtoista globalisaatiota edistävissä kansalaisliikkeissä sekä Maailman sosiaalifoorumissa. Hän on myös toiminut asiantuntijana kansainvälisille järjestöille, valtioille, kansalaisjärjestöille ja ammattiyhdistysliikkeille.

Vuonna 2015 Teivainen sai yhdessä toisen Into-kirjailijan Matti Ylösen kanssa Yalen yliopiston Amartya Sen -palkinnon liikeyritysten siirtohinnoittelua koskevasta artikkelista.

Jaa tämä:

Ei löytynyt tälle tuotteelle.

Jaa tämä:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Maailman­poliittinen kansalliskävely”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *