Taipale Kaarin (toim.) 

Metropolipolitiikkaa! – Helsingin seudun hallinta ja ihmisten ääni

7.00 € sis alv

OVH: 7.00  €

Helsingin seutu tarvitsee uuden metropolivaltuuston ja lähidemokratiaa. Tämä kirja jatkaa siitä, mihin valtioneuvoston metropoliselonteko päättyi.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-055-0

Kirjoittaja: Taipale Kaarin (toim.) 

Julkaisuajankohta: 03 / 2011

Sivumäärä: 96

OVH: 7.00  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

(Tuote)Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Helsingin seutu tarvitsee uuden metropolivaltuuston ja lähidemokratiaa. Tämä kirja jatkaa siitä, mihin valtioneuvoston metropoliselonteko päättyi.

Vapaus valita toisin -kansalaisjärjestö lähettää viestin hallitusohjelman kirjoittajille: Helsingin seutu vaatii metropolipolitiikkaa, johon kuuluu lähidemokratia. Metropolin kehitystä on hallittava vastuullisesti. Kuntien vapaaehtoinen yhteistyö ei saa enää olla tekosyy, jolla torjutaan metropolidemokratia.

Missä ja mikä se metropoli on? Mitkä ongelmat on ratkaistava metropolitasolla? Mietintö esittelee sekavaa nykytilannetta ja käytyä ristiriitaista keskustelua. Mukana on myös malleja muualta. Mietintö ehdottaa 14 kunnan metropolivaltuustoa, kuvaa sen tehtäviä ja esittää, miten asukkaiden äänestä voi tulla metropolipolitiikan keskeinen elementti.

Mietinnön on työstänyt TkT Kaarin Taipale. Muita kirjoittajia ovat Yrjö Hakanen, Juha Nurmela, Emilia Palonen ja Erkki Tuomioja, kaikki Vapaus valita toisin -verkoston jäseniä.

Kaarin_Taipale_2010.jpg
Tekniikan tohtori ja kaupunkitutkija Kaarin Taipale on kirjoittanut mm. pamfletin Kaupunkeja myytävänä (2012) ja toimittanut kirjat Metropolipolitiikkaa! (2011) ja Guggenheimin varjossa (2012). Lue lisää..

Jaa tämä:
No post found

Ei löytynyt tälle tuotteelle.

Jaa tämä:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Metropolipolitiikkaa! – Helsingin seudun hallinta ja ihmisten ääni”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *