-41%

Karim Maïche

Mitäs me länsimaalaiset!

Suomi ja lännen käsite

Miten suomalaisissa koulukirjoissa lapsiimme juurrutetaan usko siihen, että on olemassa länsi, joka on vapaa, demokraattinen, sekulaari, rationaalinen ja itsekriittinen? Mitä yhteistä on antiikin Kreikalla ja Natolla? Entä miten Kalevala, Sibelius ja vuoden 1934 Miss Eurooppa Ester Toivonen liittyvät toisiinsa?

Lännestä puhuminen on ajankohtaista. Se on läsnä Ukrainan konfliktissa ja Charlie Hebdo -lehden pilapiirtäjien murhiin liittyvässä sananvapauskeskustelussa. Mitäs me länsimaalaiset! -kirja vastaa syviin kysymyksiin suomalaisesta identiteetistä ja maailmanpolitiikasta. Teoksessa osoitetaan pelottavalla ja joskus hauskallakin tavalla se, miten lännen käsitteen käyttäminen vaikuttaa ympäröivän maailman hahmottamiseen.

“Jos kiinnostaa purkaa länsimaiden, Suomen tai kansan käsitteitä vallan ja historian näkökulmasta, tästä on hyvä aloittaa. Sitä paitsi kirjassa tökitään herkullisesti Laura Kolbea, Matti Klingeä ja muita kiihkoeurooppalaisia krumeluuriklovneja.” Pontus Porokuru, Kansan Uutiset, 4.11.2015

16,90  10,00 

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Karim Maïche

    Karim Maïche on suomalais-algerialainen tutkija ja toimittaja, joka tekee väitöskirjaa Algerian ay-liikkeestä. Maïche on syntynyt ja kasvanut Helsingissä ja valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Lapin yliopistossa Rovaniemellä, missä hän on myös esiintynyt turisteille joulupukin tonttuna.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789522644480, E-kirja: 9789522645784

Sivumäärä

250

Julkaisuaika

09 / 2015

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mitäs me länsimaalaiset!”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja