-50%

Aileen Wuornos

Monster

Amerikansuomalaisen sarjamurhaajan tositarina

“Haluatko tietää, miksi tapoin?”

Monster kertoo amerikansuomalaisen Aileen Wuornosin järkyttävän tarinan ensimmäistä kertaa hänen suullaan ja omasta näkökulmastaan. Jo eläessään ja etenkin kuolemansa jälkeen kulttiasemaan noussut Aileen Carol Wuornos on harvinaisuus: naispuolinen sarjamurhaaja.

Heti syntymän jälkeen äitinsä hylkäämä Wuornos kasvoi väkivaltaisten isovanhempiensa kodissa. Hän pakeni heidän vahingollisesta huomastaan jo lapsena ja ryhtyi prostituoiduksi. Hän elätti itsensä prostituutiolla myös aikuisiällä, ja hänen elämänsä oli täynnä turmiollisia suhteita sekä miesten, että naisten kanssa.

Wuornos koki asteittaisen muodonmuutoksen uhrista väkivallantekijäksi ja seuraukset ovat hiuksia nostattavat – hän murhasi seitsemän miestä. Elettyään kiertolaiselämää rakastettunsa kanssa Wuornos jäi lopulta kiinni ja hänet tuomittiin kuolemaan.

Tämä on Aileen Wuornosin tarina niin kuin hän sen kertoi Christopher Berry-Deelle. Wuornosista on tehty lukuisia elokuvia, mutta yksikään ei ole vielä rohjennut tarttua hänen väkivaltaiseen lapsuuteensa.

Aileen Wuornos (1956–2002) oli naispuolinen sarjamurhaaja. Michiganissa Yhdysvalloissa syntyneellä Wuornosilla oli suomalaiset sukujuuret. Hänet tuomittiin kuolemaan vuonna 1992 ja tuomio pantiin täytäntöön 2002.

Kansainvälinen bestsellerkirjailija Christopher Berry-Dee on tutkiva kriminologi, joka on haastatellut sarjamurhaajia eri puolilla maailmaa.

24,90  12,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789523516991 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523516991, E-kirja: 9789523516991

Sivumäärä

265

Julkaisuaika

6 / 2021

Suomentaja

Heidi Nieminen

Alkuteos

Monster: My True Story

Mediassa

Laajenna

“Lukija vakuuttautuu Berry-Deen ammattietiikasta ja osaavasta kirjailijan otteesta ja haluaa uskoa, kun Lee sanoo, että ‘mä olen sisimmältäni hyvä ihminen’.”
Kulttuuriusasuomeksi 2.11.2021

“Kaikki alkaa lapsuudesta. Sitä osaa Wuornosin elämästä ei Patty Jenkinsin ohjaus saati muutkaan Wuornosista tehdyt elokuvat ole kuvanneet.”
Helsingin Sanomat 28.8.2021

”Kirjan paras luku on Peruuttamattomasti vaurioitunut. Haluaisin kirjoittaa sen tähän kokonaan, mutta lukekaa itse, miten lapsesta asti raiskattu ja hakattu lapsi näkee maailman murrosiässä, kuin hän olisi voinut sen nähdä toisenlaisesta lapsuudesta ponnistaneen aivan toisin.”
Leena Lumi -blogi  2.6.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Monster”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja