-50%

Jussi Laine

Muuttoliike murroksessa

metaforat, mielikuvat, merkitykset

Millaista on suomalainen maahanmuuttokeskustelu? Julkisuudessa puhutaan ”pakolaisaalloista” ja ”tulvista” ja näytetään karttoja Eurooppaan ”hyökyvistä siirtolaisvirroista”. Todellisuudessa valtaosa pakolaisista on lähellä kriisialueita, muualla kuin Euroopassa.

Miten puhetavat ruokkivat ennakkoluuloja ja ääriliikkeitä? Miten poliittinen ilmapiiri on muotoutunut uudenlaisen mediaympäristön aikana? Entä miten Suomessa on historian saatossa keskusteltu esimerkiksi romaneista?

Muuttoliike murroksessa selvittää, miten muuttoliikkeeseen ja turvapaikanhakijoihin liittyviä mielikuvia luodaan. Kirja purkaa vakiintuneita puhetapoja, retorisia ja metaforisia kehystyksiä ja yhteiskunnallista polarisaatiota ja ennakkoluuloja ruokkivia merkityksenannon tapoja.
Kirjassa on 11 tutkimusartikkelia ja 16 lyhyttä asiantuntijatekstiä. Tavoitteena on parempi, humaanimpi ja faktoihin ja punnittuun tietoon perustuva muuttoliikekeskustelu.

VTT, tutkijatohtori Noora Kotilainen on sotaan, kriiseihin, väkivaltaan ja mediaan erikoistunut poliittisen historian tutkija.
YTT, dosentti Jussi Laine on apulaisprofessori Karjalan tutkimuslaitoksella Itä-Suomen yliopistossa.

24,90  12,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789523515093 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523515093, E-kirja: 9789523515628

Sivumäärä

430

Julkaisuaika

4 / 2021

Mediassa

Laajenna
”Kirja antaa myös kiinnostavan katsauksen uutistyön kulisseihin ja maahanmuuttoon liittyvän uutisoinnin historiallisiin ja poliittisiin taustoihin.” Kansan Uutiset, 17.5.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Muuttoliike murroksessa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja