-50%

Fang Fang

Kun kaupunki suljettiin

Wuhanin kohtalonhetket

Kun Wuhanin kaupunki tammikuussa 2020 suljettiin koronaepidemian hillitsemiseksi, paikallinen kirjailija Fang Fang ryhtyi kirjoittamaan päiväkirjaa sosiaalisessa mediassa. Monelle päiväkirja oli ainoa tiedonlähde, joka tarjosi sensuroimatonta tietoa kaupunkilaisten arkielämän äkillisestä ja dramaattisesta muutoksesta, kun kaupunki eristettiin ja ruumisautojen jonoista tuli jokapäiväinen näky.

Omia ajatuksiaan ja läheistensä kokemuksia jakamalla Fang Fang antoi samalla äänen miljoonien karanteeniin joutuneiden wuhanilaisten peloille, turhaumille, suuttumukselle – ja toivolle.

Kaunistelemattomat kuvaukset Wuhanin kohtalokkaasta todellisuudesta ja vaatimukset syyllisten saattamisesta vastuuseen eivät olleet kaikkien mieleen. Fang Fang joutui mustamaalauskoneiston maalitauluksi ja sai jopa tappouhkauksia. Arvostelu voimistui entisestään, kun päiväkirja koottiin kirjaksi. Kirjailija tuomittiin rahanahneeksi petturiksi, joka halusi pilata Kiinan maineen.

Koskettava päiväkirja alkaa kaupungin sulkemisen ensi hetkistä ja loppuu viranomaisten julkistaessa päivämäärän karanteenin päättymiselle. Päiväkirja keräsi lyhyessä ajassa miljoonia lukijoita. Kirjan oikeudet on myyty jo lähes 20 maahan.

”Tärkeä ja arvokas kirja.” – New York Times

”Merkittävä dokumentti kaikista arkisista, traagisista ja järjettömistä asioista Wuhanin 76 päivää kestäneen eristyksen ajalta.” – NPR

”Tähän kirjaan viitataan tulevaisuudessa, kun ihmiset haluavat tietää, mitä monet kiinalaiset ajattelivat pandemiasta.”
– Ian Johnson, kirjailija

Fang Fang (oikealta nimeltään Wang Fang, s. 1955) on kiinalainen kirjailija, joka on asunut käytännössä koko elämänsä Wuhanissa. Hänen laaja kirjallinen tuotantonsa käsittää muun muassa proosaa, runoutta ja esseitä. Hänelle on myönnetty lukuisia palkintoja, kuten arvostettu Lu Xun -kirjallisuuspalkinto vuonna 2010. BBC listasi Fang Fangin vuoden 2020 vaikutusvaltaisimpien naisten joukkoon.

26,90  13,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789523515147 Osastot: ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

E-kirja: 9789523515383, Painettu kirja: 9789523515147

Sivumäärä

350

Julkaisuaika

2 / 2021

Suomentaja

Rauno Sainio

Alkuteos

Wuhan fengcheng riji

Mediassa

Laajenna
Aluksi myös kiinalaiset vaikuttivat pitävän Fang Fangin päiväkirjaa arvokkaana kronikkana pandemian ensiaallosta. Ajatukset muuttuivat, kun merkinnöille alkoi kertyä kansainvälistä mediahuomiota.” Helsingin Sanomat, 30.3.2021”Ei ole epäilystäkään, etteivätkö Fangin kuvaukset pelon ja huolen kasvamisesta lukittujen ovien takana olisi aitoja. Kirjailijan kotikadun asukas myöntää, että päiväkirja kuvaa tarkasti sitä, millaista on olla eristyksissä kotonaan yli kaksi kuukautta. Mutta varsinaiseen haastattelupyyntöön hän vastaa tuimalla katseella.” YLE, 4.1.2021”76 päivän eristyksen ja epätietoisuuden vaikutuksia ihmisiin kuvataan tarkalla katseella ja sanoilla. Arkisen ja yhteiskunnallisen ristivalotus on tehokas.” Kodin Kuvalehti, 11/2021”Koronavirus alkoi levitä runsas vuosi sitten kiinalaisesta Wuhanin kaupungista. Viime keväänä sen yhdeksän miljoonaa asukasta eristettiin koteihinsa 76 päiväksi. Kiinalaiskirjailijan julkaistu päiväkirja paljastaa, mitä kaupungissa todella tapahtui.” Turun Sanomat, 29.1.2021”Tutustuessaan Fang Fangin päiväkirjaan lukija ymmärtää, että maailmasta on koronaepidemian myötä tullut yksi ja että koronaviruksen torjuminen on yhteinen asia.” Kirjojen kuisketta -blogi, 8.3.2021”Minulle teos oli mielenkiintoinen kurkistus toisenlaiseen koronamaailmaan.” Kirjarouvan elämää -blogi, 10.3.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kun kaupunki suljettiin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *