Ale!

Kristiina Koivunen

Suomen nuoret jihadistit – Ja miten radikalisoituminen torjutaan

(1 tuotearvio)

15.90 23.00 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789522646767

Kirjoittaja: Kristiina Koivunen

Julkaisuajankohta: 10 / 2016

Sivumäärä: 270

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

1 arvio tuotteelle Suomen nuoret jihadistit – Ja miten radikalisoituminen torjutaan

  1. Samuel Drake

    Minun täytyy tunnustaa, että luen harvoin kirjoja. Siis mitään kirjoja, oli se sitten fiktiota tai tietokirjallisuutta. Keskittyminen karkaa helposti muualle, ja satojen sivujen lukeminen vaatii investointia ajan kannalta, ja siitä voi olla hankala pitää taukoja.

    Tällä kertaa sain luettua kokonaisen tietokirjan melkein yhdellä istumalla. Olin juuri tehnyt kouluprojektina tutkimussuunnitelman otsikolla “Radicalization of the Far-Right and Islamism”, jonka tarkoituksena oli vertailla sekä äärioikeiston että Islamistien radikalisoitumista. Tämän tyyppisiä tutkimuksia ei yllättäen oltu juurikaan tehty, ja muutenkin radikalisoituminen on yllättävän vähän huomion aiheena opetuksessa. Kun opiskelijatoverini ehdotti Metropolian innovaatio-projektissa radikalisaation käsittelemistä opetuksessa, vastaus oli kieltävä siihen asti kunnes siihen liitettiin “taiteellinen pedagogiikka” mukaan. Mikä on ehkä naurettavinta mitä olen suinkaan kuullut, mutta kertoo paljon Metropoliasta. Hernepussipedagogiikka on olennaisempaa kuin oikeasti hyödyllinen tieto jolla voisi tehdäkin jotain.

    Jokatapauksessa, tämä kirja on ihan huikea, ja pyrkii hyvin kattavasti selittämään asioita jotka ovat Suomalaisten jihadistien syntymisen ja Syyriaan lähdön taustalla. Eri länsimaiden tilanteita verrataan kokonaisvaltaisesti. Kirja on otteen puolesta juuri sillä objektiivisuuden tasolla mitä olen jo pitkään vaatinut keskustelulle tästä aiheista. Dialogia äärioikeistolaisten ja muiden rajakkien kanssa tässä ei ole, niinkuin ei pidäkkään olla. Heillä ei ole mitään tarjottavaa. Kuitenkaan kaikkea syytä radikalisoitumiseen ei osoiteta heille, eikä naiiviin “jos mitään ei tehdä niin kaikki menee paremmaksi” ajatteluun sorruta. Kirjassa hyvin dominantissa roolissa haastateltavien puolesta ovat tavalliset muslimit, niin viidesti päivässä rukoilevat moskeijassa kävijät kuin ne, jotka saattavat juoda joskus punaviiniä. Myös poliisia haastatellaan sekä Ruotsissa että Suomessa, ja näiden järjestelmiä ja yleistä ilmapiiriä verrataan keskenään.

    Kirja on hyvin ajankohtainen juuri nyt, ja sen käsittelemät tapahtumat päättyy aikalailla syksyyn 2016, Mikä on aika hurjaa, kun miettii että kirjan julkaisu tapahtui juurikin tässä ihan hiljattain syksyllä. Neuvonkin siitä syystä lukemaan kirjan niin nopeasti kuin mahdollista, ja toivoisin myös että sen tekee mahdollisimman moni. Suosittelen sitä etenkin sosiaalialan opiskelijoille, ja haluaisinkin nähdä tämän ehkä joskus oppikirjana meidän koulussa jollain kurssilla. Kirjailijahan on työskennellyt vuosia sosiaalityöntekijänä, joten ote senkin puolesta sopii hyvin alallemme.

Lisää arvio