-81%

Harri Paloheimo, Heikki Waris & Rauli Partanen

Suomi öljyn jälkeen

Tieto-Finlandiaehdokas sekä Kanava-tietokirjapalkintoehdokas 2013!

2010-luvulla tuotanto vähenee ja öljyn hinta nousee pilviin. Mitä tekee Suomi – tuo pieni pohjoinen maa, jolla ei ole omaa öljyntuotantoa? Miten turvataan hyvinvointivaltio, kun öljyn nouseva hinta tekee länsimaiden talouskasvun yhä vaikeammaksi?

Elintasomme on rakennettu suomalaisen sisun lisäksi halvalla öljyllä, ja öljyn mukana elintasomme myös seisoo tai kaatuu. Onko Suomella suunnitelmat valmiina, kun ne kaikkein suurimmat saantivaikeudet saapuvat eli kun öljyntuotanto siirtyy yhä kriisiherkemmille alueille?

Mihin oikeasti riittävät Suomen bioenergiavarat ja biojalostamokapasiteetti? Onko Suomi häviäjä suuressa kuviossa, jossa voittajia ovat öljyn nettoviejät eli Saudien prinssit, öljy-yhtiöiden suuromistajat ja johtajat, Venäjän oligarkit ja Länsi-Afrikan diktaattorit?

Tieto-Finlandia-raadin perusteluja ehdokkuudelle:

“Poikkeuksellisen painavaa asiaa: mitä tapahtuu kun halpa eli helposti saatava öljy loppuu? Ympäristökirjan näköinen teos paljastuu jokamiehen kansantaloustiedoksi. Energiaa koskevia faktoja analysoidaan systemaattisesti ja väitteitä peräänantamattomasti. Viimeisten lukujen skenaarioissa hahmotellaan useita vaihtoehtoisia tulevaisuuksia kalliin energian maailmassa – niin hallittuja kuin hallitsemattomia. Tekijät herättävät lukijan omantunnon: mitä voin tehdä paitsi oman energiankäyttöni, myös maani ja koko maailman energiankäytön muuttamiseksi?”

Kanava-tietokirjapalkintoehdokkuuden 2013 perustelut:

“Tekijäkolmikko osoittaa paasaamatta, että elämme jatkuvassa pyramidihuijauksessa ja että ihmiskunnalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa öljyn polttaminen. Teos kertoo sen saarnaamatta, jäätävän rauhallisesti yksiselitteisiin tosiasioihin pohjautuen ja ilman päälleliimattua toimenpideohjelmaa. Teokseen on koottu kaikki olemassa oleva tieto öljyn loppumisesta ja ratkaisut jätetään lukijan tehtäväksi.”

Error: View ae0d0a6e4b may not exist

16,90  5,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789522641960 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
 • Harri Paloheimo

  Harri Paloheimo on Coreorient Oy:n toimitusjohtaja ja ASPO Finland ry:n perustajajäsen. Hän tekee väitöskirjaa ilmastonmuutos-, energia-, öljy- ja resurssiniukkuuskysymyksistä. Hän on ollut Nokiassa kestävän kehityksen tutkimusryhmän vetäjä ja liiketoimintainnovaatioiden kehittäjä.

  Katso kirjailijan sivu →
 • Heikki Waris

  Heikki Waris on perustajaosakas Coreorient Oy:ssä, joka neuvoo yrityksiä öljyhuippuun valmistautumisessa. Aiemmin hän on työskennellyt Nokian Tutkimuskeskuksessa. Hän on ASPO Finland ry:n perustajajäsen ja keskittyy talous-, turvallisuus- ja poliittisiin kysymyksiin.

  Katso kirjailijan sivu →
 • Rauli Partanen

  Rauli Partanen on energiaa, öljyä, resurssiniukkuutta ja näiden kytköksiä yhteiskunnassa tutkivan ASPO-Finland ry:n perustajajäsen. Hän pitää aiheesta suosittua blogia. Ennen yrittäjäksi ja kirjailijaksi ryhtymistä hän on ollut koulutus-, suunnittelu- ja johtotehtävissä. Vastapainoksi hän harrastaa ja opettaa capoeiraa.  

  Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789522641960, Pokkari: 9789522645616, E-kirja: 9789522643025

Sivumäärä

341

Julkaisuaika

04 / 2013

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomi öljyn jälkeen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Ale
Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolelle

Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuol...

Alkuperäinen hinta oli: 29,00 €.Nykyinen hinta on: 5,50 €.
Lisää ostoskoriin

Viimeksi katsomiasi kirjoja