-45%

Mari Koistinen

Syötkö väärennettyä ruokaa?

 Elintarvikepetokset meillä ja muualla

Mari Koistisen kirja pureutuu ruokaväärennösten kirjavaan maailmaan: värjättyä tonnikalaa, lyijyä sisältävää paprikajauhetta, naudaksi väitettyä hevosenlihaa… Elintarvikepetosten kiemurat ulottuvat syvälle ruokaketjuun, alkaen laittomista kasvinsuojeluaineista ja päättyen ravintoloiden työntekijöiden alipalkkaukseen. Onneksi nykyaikaisen valvonnan ja säädösten ansiosta suomalaisen ei tällä hetkellä suuremmin tarvitse pelätä ruokaväärennöksiä. 

Kun ruokaväärennöksiä paljastuu, niiden takana ovat hyvin monenlaiset toimijat, niin yksittäiset pienet tahot kuin isot yrityksetkin. Vaikka ilmiö näyttäytyy helposti lähinnä muista maista tulevien kohu-uutisten kautta, niin myös suomalaiset tekevät elintarvikepetoksia. 

Ruokaväärennösten määrästä ei ole kuitenkaan tarkkaa tietoa, sillä havaittuja petoksia ei tilastoida kattavasti EU:n alueella, ja moni ruokaväärennös jää pimentoon. Väärennösten epäillään kuitenkin olevan kasvussa, sillä niihin sotkeutuu yhä useammin myös järjestäytynyt rikollisuus. Esimerkiksi mafialle ruokaväärennökset tarjoavat huumekauppaa helpomman ja vähäriskisemmän keinon tienata rahaa. 

Väärennösriskiä kasvattaa myös muun muassa ilmastonmuutos, joka muuttaa monien tuttujen kasvien viljelymahdollisuuksia ja vaikuttaa satomääriin. Kirja tarjoaa laajan kattauksen esimerkkejä elintarvikepetoksista ja kertoo niiden selvittelystä. Lisäksi teos tarjoaa kuluttajalle vinkkejä siihen, miten ruokaväärennösriskiä voi pienentää omilla valinnoilla. 

Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta: https://marikoistinen.fi/

Alkuperäinen hinta oli: 10,00 €.Nykyinen hinta on: 5,50 €.

Tuotetunnus (SKU): 9789523512696 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Mari Koistinen

    Mari Koistinen on tietokirjailija ja kuluttajaekonomisti, joka on perehtynyt eettisen ja ekologisen ruoan kysymyksiin. Hän on toiminut pitkään aktiivisena ruoka- ja kuluttajaviestijänä, ja tällä hetkellä Koistinen työskentelee WWF Suomella kestävien ruokaratkaisujen parissa suojeluasiantuntijana. Koistinen on aiemmin julkaissut mm. kirjat Ruokamysteerit...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789523512696

Sivumäärä

230

Julkaisuaika

1 / 2020

Mediassa

Laajenna
"Teoksessa selviää, että elintarvikepetosten maailma on todella kirjava. Väärennöksien joukosta löytyy niin värjättyä tonnikalaa, lyijyä sisältävää paprikajauhetta kuin naudaksi väitettyä hevosenlihaa." MTV uutiset 6.1.2023

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Syötkö väärennettyä ruokaa?”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja

Ale
Syötkö väärennettyä ruokaa?

Syötkö väärennettyä ruokaa?

Alkuperäinen hinta oli: 10,00 €.Nykyinen hinta on: 5,50 €.
Lisää ostoskoriin