-78%

Michael Marmot

Terveyskuilu

 Miten terveydenhoito ei ole sama kaikille

Terveyskuilu muuttaa radikaalisti käsityksiämme siitä, mikä kaikki vaikuttaa uuden tutkimustiedon perusteella ihmisten terveyteen.

Kun uusi sotekierros alkaa ja asiaa puidaan taas päi­vittäin tiedotusvälineissä, on kirja välttämätöntä luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita, mihin suuntaan Suo­men terveydenhuoltoa ja sosiaaliturvaa viedään.

Kirja on myös tärkeä varoitus, mitä voi tapahtua jos Suomen terveys-­ ja sosiaalihuoltoa muutetaan Britanni­an ja Yhdysvaltojen suuntaan. Glasgow’ssa köyhimpien asuinalueiden miehet kuolevat keskimäärin 28 vuotta nuorempina kuin varakkaimpien kaupunginosien mies­puoliset asukkaat. Yhdysvaltalaiset käyttävät tervey­denhuoltoonsa yli kaksi kertaa enemmän varoja kuin suomalaiset, mutta saavat tällä rahalla WHO:n mukaan vasta maailman 63. parhaan terveydenhuoltojärjestelmän.

Michael Marmot (s. 1945) on Maailman lääkäriliiton entinen pitkäaikainen puheenjohtaja. Hän johti myös maailman terveysjärjestö WHO:n työryhmää, joka kartoitti terveyteen vaikuttavia ja yhteiskunnallisia tekijöitä.

”Loistava ja tarpeellinen kirja.”
– New Statesman

”Marmot diagnosoi lääkärin arvovallalla sairauden yhteiskunnassa ja ehdottaa parannuskeinoa.”
– Independent

24,90  5,50 

Tuotetunnus (SKU): 9789523510432 Osastot: ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523510432, E-kirja: 9789523511996

Sivumäärä

380

Julkaisuaika

6 / 2020

Suomentaja

Ulla Lempinen & Kirsimarja Tielinen

Alkuteos

The Health Gap: The Challenge of an Unequal World

Mediassa

Laajenna
”Kaikki eivät saa samaa hoitoa. Michael Marmot’n kirja on tärkeä puheenvuoro siitä, miksi terveydenhuollon järjestelmällä on suuri merkitys. Esimerkiksi amerikkalaiset käyttävät terveydenhuoltoonsa yli kaksi kertaa enemmän varoja kuin suomalaiset, mutta he saavat silti WHO:n kriteereillä vasta maailman 63. parasta hoitoa” Kotilääkäri, 9.10.2020"Kirja on hyvä ja kannustaa meitä tekemään sen mitä voimme. Niin rikkaat kuin köyhät tarvitsevat sydäntä lähimmäisiltä. Täytyy jakaa iloa ympärilleen ja tehdä parhaansa kaikkien suhteen." Joukon Kirjablogi, 12.9.2020

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Terveyskuilu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja