-50%

Katja Liuksiala, Mirja Vallisaari & Tarja Heiskanen

Väkevät sielut

Tarinoita Lapinlahden sairaalasta

Lapinlahden sairaala on täynnä ihmisten kohtaloita ja elettyä elämää. Rakennuksen seiniin, käytäviin, potilashuoneisiin ja portaisiin on tarttunut lähes kahdensadan vuoden aikana kaikuja kuolleiden ja elävien äänistä. Sairaalassa on kärsitty ja raivottu, mutta myös iloittu, parannuttu ja tehty psykiatrisen hoidon historiaa.

Matka vankilamaiselta houruinhuoneelta avoimeen mielen hyvinvoinnin keskukseen ja kohtaamispaikkaan on ollut pitkä. Vuosikymmenten aikana jalkaraudat, pakkopaidat, elohopeahoidot, pitkät kylvyt ja insuliinisokit ovat jääneet historiaan. Uusia hoitomenetelmiä on kehitetty ja asenteet ovat muuttuneet.

Tänä vuonna 180 vuotta täyttävä Lapinlahden sairaala on Suomen ensimmäinen psykiatriseen sairaalakäyttöön valmistunut hoitolaitos, jossa on elänyt ja työskennellyt tuhansia ihmisiä. Kertojina kirjassa toimivat sairaalan entiset työntekijät, potilaat ja alueella asuneet perheet ja lapset, sekä nykyiset Lapinlahden ystävät.

Oven sairaalaan avaa ensimmäinen potilas Birgitta ja oven sairaalatoiminnan loputtua sulkee viimeinen potilas Jenni.

Kirjan takaa löytyy kokenut kirjailijakolmikko, joiden aikaisempiin teoksiin lukeutuu tietokirjoja useilta eri aloilta. Tarja Heiskanen on sosiaalipsykologi, tietokirjailija ja terveystoimittaja, joka on työskennellyt MIELI ry:ssä lähes 30 vuotta. Mirja Vallisaari on äidinkielen ja viestinnän lehtorinakin toiminut tietokirjailija ja toimittaja. Katja Liuksiala on toimintaterapeutti, toimittaja ja jooganopettaja. Hän toimii Lapinlahden Lähteellä toimintakoordinaattorina ja on työskennellyt Lapinlahden sairaalassa toimintaterapeuttina ja sairaalatoiminnan lopettamisen jälkeen useita vuosia Pro Lapinlahden puheenjohtajana.

14,90  7,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789523516687 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523516687, E-kirja: 9789523517707

Sivumäärä

280

Julkaisuaika

5 / 2021

Mediassa

Laajenna

”Kirjan parhainta antia ovat yksittäiset “potilaskertomukset”, joissa kuvataan mielisairaalaan joutuneita tai päässeitä ihmisiä. Ihmisten taustat vaihtelevat ja mielet järkkyvät moinista syistä.”
MTV uutiset, 19.5.2021

”Lapinlahden entisen mielisairaalan alue Helsingissä on kerrassaan hurmaava – ja niin on siitä kirjoitettu kirjakin. Niin paljon tarinoita, oikea kappale Suomen historiaa hurjuudessaan ja koskettavuudessaan.”
Kotilääkäri, 6/2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Väkevät sielut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja