-74%

Hanna Nikkanen

Viaton imperiumi

Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta

Suomen talouden perusta on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä rajusti. Olemme yksi maailman vauraimmista maista, ja meidän nokiamme, botniamme ja outokumpumme toimivat kaikkialla maailmassa. Vaurautemme nojaa Etelän raaka-aineisiin ja kasvaviin markkinoihin. Yrityksemme toimivat samassa ristipaineessa kuin muutkin kansainväliset suuryhtiöt: voittoja ja markkinaosuuksia pitää kasvattaa samalla, kun kuluttajille halutaan viestiä vastuunkannosta ja eettisyydestä.

Kun suomalaistaustaiset jättiyritykset perustavat plantaaseja Kiinaan, rakentavat televerkkoja Lähi-itään tai kaivavat kobolttia Kongon tantereesta, ne vaikuttavat lukemattomien paikallisten ihmisten kohtaloihin. Päätökset kaupoista tehdään täällä vauraassa pohjoisessa, ja täällä myös esitetään anteeksipyynnöt, kun jossakin on mokattu.

Kirja purkaa yritysvastuun käsitettä konkreettisesti, esimerkkien avulla. Teoksessa on kolme osaa: Kongo: Tinan ja koboltin tarina; Iran: Mullah ja mobiilinetti ja Brasilia: Eukalyptus ja konsultti.

Kirjailija Hanna Nikkanen palkittiin Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla 2011 tutkivasta journalismista ja erityisesti teoksesta Viaton imperiumi.

Viaton imperiumi tiedotusvälineissä:
Iltalehti 5.11.: Verkko-Nokia myönsi virheen
Taloussanomat 5.11.: Sasi: Iranista ei puhuttu Ylen Kivisen valinnan yhteydessä

19,50  5,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789520105143 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Hanna Nikkanen

    Hanna Nikkanen (s. 1981) on tutkiva toimittaja ja tietokirjailija, joka käsittelee työssään digitaalisen teknologian ja talouden globaalisaation aiheuttamia murroksia erityisesti ihmisoikeuksien ja demokratian kannalta. Nikkasen esikoisteos Viaton imperiumi (Like 2010) tutkii suomalaistaustaisten suuryhtiöiden kohtaamaa kritiikkiä Iranin kansannousun yhteydessä, Kongon kaivoksilla...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789520105143

Sivumäärä

204

Julkaisuaika

10 / 2010

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Viaton imperiumi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja