Reilusti skitso 7.9. klo 12.30

Heini Sarasteen teos REILUSTI SKITSO – Kalevi Rinteen elämä
julkistetaan keskiviikkona 7.9. klo 12.30-13.30
Mielenterveyden keskusliiton tiloissa, Ratakatu 9.
Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

Heini Sarastetta ja Kalevi Rinnettä haastattelee kirjan tiimoilta Soili Takkala. Mielenterveyden keskusliiton viestintäjohtaja Inkeri Aalto kertoo järjestön toiminnasta. Mielenterveysyhdistys Helmin toimintaa esittelee toiminnanjohtaja Arto Mansikkavuori.

Reilusti skitso on rehellinen, runollisen kaunis ja jännittävä kuvaus Kalevi Rinteestä – miehestä, joka on sairastanut skitsofreniaa, selvinnyt hengissä monesta itsemurhayrityksestä eikä koskaan ole salaillut sairauttaan.

Millaisia ovat harhat? Miten niiden kanssa tulee toimeen? Miten lääkkeet vaikuttavat? Auttaako terapia? Miten potilaita kohdellaan psykiatrisissa sairaaloissa? Mitä ihmissuhteet ja rakkaus merkitsevät?

Reilusti skitso ei ole synkkä kirja. Kalevi Rinteen elämän kantavia voimia ovat rakkaus ja usko sekä kyky nähdä kauneutta ja kuvata sitä. Ihminen on enemmän kuin sairautensa.

FK Heini Saraste (s. 1955) on työskennellyt aikakauslehtitoimittajana, tiedottajana ja kirjailijana. Hän on kirjoittanut vähemmistöjen elämään liittyvistä teemoista satoja lehtijuttuja ja lukuisia kirjoja. Kalevi Rinne on skitsofreenikko, lääketieteen kandidaatti ja harrastajamaalari. Reilusti skitso on syntynyt Heinin ja Kalevin 25 vuoden syvän ja luottamuksellisen ystävyyden pohjalta.

Heini Saraste:
Reilusti skitso – Kalevi Rinteen elämä
Into Kustannus, sid., 180 s., suositushinta 29 €
Lataa iso kansikuva täältä.

Tapetissa on repeämä, se avautuu kuin pieni ikkuna.
Sitä tuijottaessani saatan kuvitella, että
seinäpaperin toisella puolella
maailma on toisenlainen.

Soili Takkala
soili.takkala@intokustannus.fi
041 530 8985

Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
045 633 4495

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: