Risto E.J. Penttil? ja Heikki Hiilamo – v?ittely hyvinvointivaltiosta

Mitä tapahtuu, kun talousvaikuttaja ja köyhyystutkija kohtaavat ja väittelevät aiheesta Uusi Hyvinvointivaltio? Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä kommentoi tutkimusprofessori Heikki Hiilamon tilaisuudessa julkistettavaa kirjaa UUSI HYVINVOINTIVALTIO. Tule kuulemaan kevään kiinnostavin hyvinvointiväittely: Onko hyvinvointivaltioon varaa? Verotetaanko rikkaita liikaa vai turhan vähän? Työllistääkö keppi vai porkkana? Debattia vetää toimittaja Marketta Mattila. Kirja julkistetaan keskiviikkona 30.3. kello 10.30-12 Akateemisen kirjakaupan uudessa neuvottelutilassa, Keskuskatu 1, kolmas kerros, Helsinki. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!VTT, FT Heikki Hiilamo on tunnettu hyvinvointivaltion asiantuntija ja köyhyystutkija. Kirjassaan hän kertoo, miten hyvinvointivaltiota voidaan kehittää 20 vuoden heikentämisen jälkeen – ja mikä herättäisi keskiluokan oivaltamaan, että tuloerojen kasvu heikentää myös heidän hyvinvointiaan.
“Suomalaisten suuren enemmistön etu on vakuuttaa hyvinvointivaltion riskit ja mahdollisuudet yhdessä, eikä tavoitella yläluokan vaihtoehtoa yksityisestä koulutuksesta, sairaus- ja eläkevakuutuksista sekä omaisuudesta työttömyyden suojana”, Hiilamo sanoo.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja, FT Risto E.J. Penttilä tunnetaan hyvinvointivaltiokriittisistä kannanotoistaan. 2000-luvulla Penttilä on pyrkinyt asiantuntijaroolissa kyseenalaistamaan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden. Vaihtoehdoksi hän on tarjonnut markkinahenkisempää mallia, jollainen on käytössä muun muassa Virossa ja muissa Baltian maissa. Penttilä kuuluu yhdessä Björn Wahlroosin kanssa näkyvimpiin yrityselämän etujen puolustajiin Suomessa.

“Kansallista hyvinvointivaltiota on mahdollista kehittää ja se on välttämätöntä, jotta emme palaisi uudelleen luokkayhteiskunnan aikaan”, Hiilamo väittää.

Heikki Hiilamo:
UUSI HYVINVOINTIVALTIO

Intopamfletti, nidottu, ISBN 978-952-01-0615-7

Lataa iso kansikuva täältä.

 

INTO/Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
045 6334495

LIKE/Nora Varjama
nora.varjama@like.fi
050 547 6868

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

 

Jaa tämä: