Suomi öljyn jälkeen on Kanava-tietokirjapalkintoehdokas

TIEDOTE

Suomi öljyn jälkeen -kirjan kirjoittajat kiittävät Kanava-palkintoehdokkuudesta. Harri Paloheimo sanoo:

“Kiitämme ehdokkuudesta, se valaa uskoa ongelman ymmärtämiseen yhteiskunnassamme. Arktinen öljynporaus ja arvovalinnat ympäristökysymyksissä ovat tulleet Suomessakin yleiseen keskusteluun. Kansalaisten kannattaisi kysyä, miksi öljyä ylipäätään joudutaan etsimään epätoivoisesti äärimmäisissä olosuhteissa, kun liuskekaasua ja -öljyä kerran pitäisi olla helposti saatavilla yllin kyllin. Tai miksi Suomessa ei ole huomioitu OECD:n ja IMF:n varoituksia öljyn hinnan kaksinkertaistumisesta tällä vuosikymmenellä, vaikka Suomen öljylasku on näin kasvamassa vuosittain useilla miljardeilla euroilla.”

Kanava-raati perustelee valintaa seuraavasti:

“Tekijäkolmikko osoittaa paasaamatta, että elämme jatkuvassa pyramidihuijauksessa ja että ihmiskunnalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa öljyn polttaminen. Teos kertoo sen saarnaamatta, jäätävän rauhallisesti yksiselitteisiin tosiasioihin pohjautuen ja ilman päälleliimattua toimenpideohjelmaa. Teokseen on koottu kaikki olemassa oleva tieto öljyn loppumisesta ja ratkaisut jätetään lukijan tehtäväksi.”

Kehuja:

“Tämä kirja saa lukijan haukkomaan henkeään, väittämään vastaan – ja aloittamaan tulevaisuuden suunnittelemisen alusta.” – Filosofi Maija-Riitta Ollila

“Upea tietopaketti.” – Professori Peter Lund

Kanava-tietokirjapalkinto on kulttuurin ja yhteiskunnan kysymyksiin erikoistuneen aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön yhteinen tietokirjoille tarkoitettu tunnustuspalkinto. Palkinto myönnetään vuoden parhaalle suomalaiselle politiikan, yhteiskunnan, talouden, historian tai kulttuurin alan tietokirjalle. Se jaetaan vuosittain, ja sen arvo on 10 000 euroa.

Kanava-tietokirjapalkinto jaettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2012.

 

Jaa tämä: