Venäläisen uuden realismin tärkein kirjailija Roman Sentšin Helsinkiin

Into Kustannus tuo Helsingin kirjamessuille lokakuussa joukon Venäjän kirjallisuuden kirkkaimpia tähtiä, joista Roman Sentšin on kiistatta tärkein venäläisen uuden realismin edustaja. Alla kirjailijan aikataulu 21.-23.10.2015 ja yhteystiedot haastatteluaikojen varaamiseksi.

Roman Sentšin on ylistetty karun venäläisen uuden realismin tulkitsija. Hänen tuore romaaninsa Jeltyševit, erään perheen rappio on mollivireinen kuvaus ihmisistä, jotka kamppailevat jokapäiväisen selviytymisen kanssa ja menettävät vähitellen inhimilliset piirteensä.

Kun miliisi Nikolai Mihailovitš Jeltyšev menettää työnsä, hänen perheensä joutuu vaihtamaan tavallisen venäläisen virkamiesperheen elämän ankeaan arkeen kyläpahasessa, joka on kuin Venäjä itse: yksi kuoppainen raitti vailla mukavuuksia tai töitä. Tämä merkkiteokseksi nopeasti noussut romaani ei sääli ketään ja tuntuu sisuskaluissa asti.

Sentšin kuvaa ihmisiä sellaisina kuin he ovat ja häntä onkin usein verrattu Anton Tšehoviin. Jeltyševit, erään perheen rappio on kirjailijan tähän mennessä tärkein teos. Romaani oli ehdolla Venäjän tärkeimpien kirjallisuuspalkintojen saajaksi ja sen käännösoikeudet on myyty kahdeksaan maahan.

Roman Sentšin on syntynyt Tuvassa, Siperiassa vuonna 1971 ja opiskellut Moskovan kirjallisuusinstituutissa, missä hän nykyään luennoi.

Roman Sentšin Helsingissä 21.-23.10.2015
21.10. klo 10.00 15th Annual Aleksanteri Conference: Culture and Russian Society, Pre-Conference Round Table (Artemi Troitski, Roman Sentšin ja Irina Prohorova, Kalle Kniivilä), Helsingin yliopisto (Fabianinkatu 33)
22.10. klo 16.00 Tietokirjan rooli venäläisessä kulttuurissa ja yhteiskunnassa (Artemi Troitski, Roman Sentšin, Irina Prohorova ja Kalle Kniivilä), Aino-lava, Helsingin kirjamessut
23.10. klo 14.30 Roman Sentšin: Jeltyševit, erään perheen rappio, Katri Vala -lava Helsingin kirjamessut
23.10. klo 15.30 Kirjailijahaastattelu, Rosebudin osasto 6b99, Helsingin kirjamessut
23.10. klo 16.45 Amnestyn lukupiiri, Sellon kirjaston osasto 6f79, Helsingin kirjamessut

Sentšin on kutsuttu Helsinkiin yhteistyössä Aleksanteri-instituutin kanssa.

Osta kirja Innon verkkokaupasta: Jeltyševit, erään perheen rappio

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: milla.karppinen@intokustannus.fi / 050 551 3310

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva

 

Jaa tämä: