Full-size Image
Lataa alkuperäinen kuva ▼

Vuoden viehättävin nisäkäskirja

Into Kustannuksen vuoden alkua ilostuttaa Maia Raitasen värikkäästi kuvittama Happamia, sanoi kettu – Suomen viehättävin nisäkäskirja (2017).

Kirja sisältää kiehtovaa perustietoa nisäkkäistä ja nisäkkäiden synnyn historiasta osana 500 miljoonaa vuotta kestänyttä kehityskulkua. Suurimman osan teoksesta muodostavat kuitenkin kattavat esittelyt omista, kotimaisista nisäkkäistämme – havainnollistavine ja veikeine kuvituksineen. Raitasen piirrokset nisäkkäistä ovat samaan aikaan sekä osuvia ja todenmukaisia että hauskoja ja leikitteleviä.

Maia Raitanen on tunnettu taitavana pitkän linjan biologian kuvittajana. Hän on kuvittanut oppikirjoja ja tietokirjoja vuodesta 1980. Raitasen uusin teos jatkaa luontevasti samaa sarjaa hänen suosittujen aiempien teostensa kanssa: Valas, valas! – Maailman viehättävin valaskirja (Into Kustannus 2013) ja Sano muikku – Suomen viehättävin kalakirja (Into Kustannus 2012). Myös uutukaisesta on iloa monen ikäisille lukijoille.

Sanoiko kettu ”happamia”? Villisikaemakko toteaa personal traineristaan, että se karju on oikea emakon päiväuni. Vesipäästäinen puolestaan on huolissaan, että onko nyt se kuudes sukupuutto, josta niin paljon puhutaan, kun ei yhtään sen herkkua, sammakkoa, näy. Piisami taas toteaa hauelle, että ”Ihan sama, hyvä fiilis on tärkee” ja rotta kavereilleen ”Hei kamoon, ihminen on erehtyväinen”.

https://intokustannus.fi/kirja/happamia-sanoi-kettu-suomen-viehattavin-nisakaskirja/

ISBN: 978-952-264-725-2

 

 

Jaa tämä: