Yrj? Kallisen el?m? & totuus julkistetaan tiistaina 29.3.

Matti Salmisen YRJÖ KALLISEN ELÄMÄ JA TOTUUS -kirja julkistetaan tiistaina 29.3. kello 14-15 Pikkuparlamentin kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3, Helsinki. Tilaisuudessa kirjailija Matti Salmista haastattelee Into Kustannuksen Jaana Airaksinen. Tarjolla on pientä purtavaa. Tervetuloa!

Yrjö Kallinen oli sosialisti, pasifisti ja teosofi. Hän oli rohkea poliitikko, jonka ajatukset ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Lehdistötilaisuuden jälkeen kello 15-16.30 Politiikka ja rohkeus -keskustelu. Keskustelemassa kirjailija Matti Salminen, sosiaalidemokraatti Erkki Tuomioja, vasemmistoliittolainen Martina Reuter ja teosofi Marja Artamaa. Keskustelun vetää toimittaja Veli-Pekka Leppänen. Tilaisuus on kaikille avoin.

Opetusneuvos Yrjö Kallisen (1886-1976) elämä on Suomen historian merkillisimpiä ihmiskohtaloita. Hän sai sisällissodassa neljä kuolemantuomiota, vaikka yritti toimia rauhanvälittäjänä valkoisten ja punaisten välillä. Toisen maailmansodan jälkeen vankkumattomasta pasifistista tuli puolustusministeri. Osuustoimintamies ja Työväen Sivistysliiton pitkäaikainen puheenjohtaja oli suosittu puhuja.

Elämäkertateoksen lähteinä ovat Kallisen omat tekstit, joista valtaosa on aiemmin julkaisematomia. Vastalöydetty kirjeenvaihto ja kattava arkistotutkimus luovat Kallisesta uudenlaisen kuvan, ja hänen ulkomaisille toimittajille antamansa haastattelut valaisevat Suomen historiaa tavanomaisesta poikkeavista näkökulmista.

Matti Salminen on tietokirjailija ja toimittaja. Hän on kirjoittanut aikaisemmin kaksi tietokirjaa Elämmekö valheessa? ja Sadan vuoden inhimillisyys.

Kirja on toteutettu yhdessä Työväen Sivistysliiton TSL:n kanssa.

Matti Salminen: YRJÖ KALLISEN ELÄMÄ & TOTUUS
Pystykorvakirja, sidottu, ISBN 978-952-01-0612-6

Lataa iso kansikuva täältä.

INTO/Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
045 6334495

LIKE/Nora Varjama
nora.varjama@like.fi
050 5476868

Arvostelukappaleet
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: