Julkaistu

J?nnitt?v? Amerikan historia ennen Kolumbusta yksiss? kansissa

Charles C. Mannin kirja 1491 – Amerikka ennen Kolumbusta on julkistettu.

Kun Kristoffer Kolumbus nousi maihin Amerikassa vuonna 1492, siellä asui todennäköisesti enemmän ihmisiä kuin Euroopassa. Mexicoiden pääkaupungissa Tenochtitlánissa oli juokseva vesi ja uskomattoman puhtaat kadut – toisin kuin eurooppalaisissa pääkaupungeissa. Amazonin alueen intiaanit viljelivät sademetsää tuhoamatta sitä, mutta eivät suinkaan koskematta ympäristöönsä. Andien uskomaton tiejärjestelmä ulotti inkojen vaihtoverkoston rannikolta vuoriston huipulle. Eurooppalaiset saapuivatkin ihmisten läpeensä muovaamalle mantereelle.

1491 paljastaa inkojen, mexicoiden, mayojen ja monien muiden intiaanikansojen loisteliaan historian. Kirja on jännittävä ja perinpohjainen tutkimus tieteen uusista paljastuksista ja kokoaa koko mantereen historian yksiin kansiin.

Charles C. Mann kirjoittaa journalistisen kauniisti muinaisista kulttuureista ja tuo ne tähän hetkeen. Mann on lehtien The Atlantic, Science ja Wired toimittaja ja palkittu kirjailija. Hän asuu Amherstissa, Massachusettsissa.

Charles C. Mann: 1491 – Amerikka ennen Kolumbusta
Into-tieto, nidottu, ISBN 9789522640765, suositushinta 35 €
Lataa iso kansikuva täältä.

ARVOSTELUKAPPALEET
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

INTO
Milla Karppinen
milla.karppinen@intokustannus.fi
050 551 3310