Julkaistu

Suomi Remix -pamfletti julkaistaan tiistaina 15.3. kello 14-15

Vilvoittava uusi analyysi suomalaisesta maahanmuutosta.

Tuomas Martikaisen SUOMI REMIX -pamfletti julkistetaan tiistaina 15.3. kello 14-15 Satkar-ravintolassa, Fredrikinkatu 46, Helsinki. Tervetuloa!

Tilaisuudessa kirjailija Tuomas Martikaista haastattelee Voiman toimitusjohtaja Tuomas Rantanen. Tarjolla on pientä purtavaa.

Lehdistötilaisuuden jälkeen kello 15-16.30 vaalipaneeli siirtolaisuudesta. Keskustelemassa Zahra Abdulla (vihr), Fatbardhe Hetemaj (kok), Dan Koivulaakso (vas), Thomas Wallgren (sos.dem) ja Tuomas Martikainen. Puheenjohtajana Voiman Tuomas Rantanen. Tilaisuus on avoin kaikille.

SUOMI REMIX on raikas ja tarkka analyysi suomalaisesta maahanmuutosta. Mistä maahanmuuttajat tulevat? Mitkä voimat pitävät yllä kansainvälistä liikkuvuutta? Mikä on uskonnon rooli kotoutumisessa? Mistä maahanmuuton kritiikki kumpuaa?

Globaalia liikkuvuutta ei ole mahdollista täysin kontrolloida. Kansainväliset muuttoliikkeet luovat sekä uusia mahdollisuuksia että ongelmia.

Maahanmuuttokriitikoilta usein unohtuu, että myös suomalaiset liikkuvat turisteina, vaihto-oppilaina, maahanmuuttajina ja menemällä naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Mutta missä on suomalainen globaalin liikkuvuuden politiikka?

Tuomas Martikainen (s. 1971) on yliopistotutkija ja uskontotieteen dosentti. Martikainen on tutkinut laajasti moniuskontoiseksi ja -etniseksi muuttuvaa Suomea maahanmuuton näkökulmasta. Hän on toimittanut useita kirjoja, muun muassa Ylirajainen kulttuuri, Maahanmuuttajanaiset ja Maahanmuutto ja sukupolvet. Hän on myös Nordic Journal of Migration Research -lehden päätoimittaja.

Kirja on toteutettu yhdessä Työväen Sivistysliiton TSL:n kanssa.

Tuomas Martikainen:
SUOMI REMIX
Intopamfletti, nidottu, ISBN 978-952-01-0619-5

Lataa iso kansikuva täältä.

INTO/Jaana Airaksinen, jaana.airaksinen@mondediplo.fi,
045 6334495

LIKE/Nora Varjama, nora.varjama@like.fi, 050 5476868

TSL/Mervi Ylitalo, mervi.ylitalo@tsl.fi, 044 5122062

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi