Julkaistu

Viaton imperiumi perjantaina 14.10. Kiasman ARS-kahvilassa

14. LOKAKUUTA klo 19-22 Kiasman kahvilassa ARS café

Ohjelmassa DJ Olenko & keskustelua suomalaisten suuryritysten toiminnasta ja vastuusta maailmalla.

Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2011 saaja, tietokirjailija Hanna Nikkanen johdattaa keskustelua, mukana muiden muassa yritysvastuututkija Ville-Pekka Sorsa Helsingin yliopiston Politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselta ja elokuvaohjaaja Mika Koskinen. Koskisen marraskuussa esitykseen tuleva dokumenttielokuva “Punaisen Metsän Hotelli” kertoo Stora Enson eucalyptusplantaaseista Etelä-Kiinassa.

Hanna Nikkasen valtionpalkittu kirja “Viaton imperiumi” vie lukijan Kongon kaivoksista Iranin mielenosoituksiin ja Brasilian sellutehtaisiin. Se näyttää, miten entisajan pienestä Suomesta on kasvanut vaikutusvaltainen maa, jonka yritystoiminta esimerkiksi metsäteollisuuden ja tietotekniikan aloilla vaikuttaa monen muun maan kansalaisten hyvinvointiin. Eettisesti kestävä yritystoiminta on Nikkasen mukaan mahdollista, mutta se vaatii paitsi kuluttajien valistuneita valintoja ja julkisuuden painetta myös poliittista sääntelyä.