Julkaistu

Julian Assangen uskomaton elämä ja WikiLeaks uutuuskirjassa

Vuonna 2010 WikiLeaks nousi salamana kaikkien tietoisuuteen. Kuka on Julian Assange, mies kaiken takana?

David Leighin ja Luke Hardingin Assange on kaunistelematon tosielämän jännitystarina Julian Assangen elämästä ja WikiLeaksin synnystä. Vuonna 1971 Australiassa syntynyt Assange vietti taiteilijaäitinsä ja näyttelijäisäpuolensa kanssa kulkurilapsuutta. Äidin seuraava mies kuului pahamaineiseen new age -lahkoon. Myrskyisä liitto johti vuosien pakomatkaan ja elämään turvakodeissa. Uskomattomat käänteet eivät päättyneet tähän. Taitavasta hakkerista kasvoi WikiLeaks-sivuston perustaja ja yksi maailman etsityimmistä miehistä.

David Leigh on yksi Britannian tunnetuimmista tutkivista toimittajista. Vuosina 2000-2013 Leigh toimi vastaavana tutkivana toimittajana Guardian-sanomalehdessä. Hän oli vastuussa WikiLeaks-sivuston haltuunsa saamien Yhdysvaltojen salaisten sotilas- ja diplomaattitietojen julkaisusta vuonna 2010. Luke Harding on Guardianin palkittu ulkomaankirjeenvaihtaja. Hän on raportoinut Delhistä, Berliinistä ja Moskovasta ja tehnyt juttuja Afganistanin, Irakin ja Libyan sodista.

David Leigh & Luke Harding: ASSANGE
Alkuteos WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy, suomentanut Arto Konttinen
Into-tieto, sidottu, 320 sivua, suositushinta 32 €, ISBN 978-952-264-339-9
Lataa painokelpoinen kansikuva täältä.

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi (kirja tulee painosta 22.10.)
Milla Karppinen, 050 551 3310, milla.karppinen@intokustannus.fi