Julkaistu

“Putinismi ja Venäjän rappio” – Boris Nemtsovin muistoksi

Into Kustannus on tyrmistynyt venäläisen oppositiojohtajan Boris Nemtsovin murhasta. Into julkaisi Nemtsovin pamfletin “Putinismi ja Venäjän rappio” vuonna 2009, jolloin hän vieraili myös Helsingissä ja Turun kirjamessuilla.

Into osallistuu Suomen PENin koollekutsumaan surumielenosoitukseen Nemtsovin muistolle tänään lauantai-iltana kello 20 Tehtaankadulla.

Nemtsovin murha todistaa traagisella tavalla kuinka Venäjän ihmisoikeustilanne on huonontunut ”Putinismi ja Venäjän rappio” kirjan julkaisun jälkeen. Nyt on entistäkin suurempi tarve saada suomenkielelle venäläistä ja Venäjää käsittelevää kauno- ja tietokirjallisuutta.

”Into Kustannus esittää suruvalittelunsa Boriksen perheelle, ystäville ja työtovereille. Mutta juuri nyt tarvitaan yhä vahvempia ja elävämpiä (!) yhteyksiä venäläisten ihmisten kanssa laajasti. Esimerkiksi venäläisen kulttuurin ja kirjallisuuden ottaminen Helsingin kirjamessujen teemaksi on oikeansuuntainen askel”, sanoo kustantaja Jaana Airaksinen.

Brittiläisen Guardianin toimittaja  Luke Harding kirjoitti aamulla muistokirjoituksen Nemtsovista: ”Russia robbed of a brave, authentic and distinctive voice”. Into julkaisi Hardingin kansainvälisen bestsellerin “Mafiavaltio” vuonna 2012.

Sydsvenska Dagbladetin Venäjään erikoistunut toimittaja ja palkitun tietokirjan ”Putinin väkeä – Venäjän hiljainen enemmistö” kirjoittaja Kalle Kniivilä analysoi Nemtsovin murhaa blogissaan: ”Hatpropagandan dödade Nemtsov”. Kniivilä uusi kirja ”Krim on meidän – Imperiumin paluu” julkaistaan kahden viikon päästä maanantaina 16.3., Krimin “kansanäänestyksen” vuosipäivänä.

Nemtsov Boris ja Milov Vladimir:
Putinismi ja Venäjän rappio
ISBN: 978-952-01-0367-5, 96 sivua
saatavana myös eKirjana:
www.intokustannus.fi/kirja/putinismi_ja_venajan_rappio