Julkaistu

Suosittu talouskirjailija Ulrike Herrmann Suomeen 7.12.

Mitä on raha, entä velka? Miksi finanssikapitalismi tuottaa toistuvia kriisejä ja miten historian oppeja voisi hyödyntää nykyisten ongelmien ratkaisemisessa? 

Pääoman voitto – Kasvun, rahan ja kriisien historia menestysteoksen kirjoittaja Ulrike Herrmann vierailee Helsingissä maanantaina 7.12.2015, jolloin Helsingin yliopistolla järjestetään “Suuri rahakirjakeskustelu” kello 15.15–17 (Valtiotieteellinen tiedekunta, Unioninkatu 37, luentosali 1. kerros). Tilaisuuden aluksi Ulrike Herrmann johdattelee Pääoman voitto -teokseen, jonka jälkeen velkatutkija Katarina Sehm-Patomäen johtamassa paneelikeskustelussa mukana muiden muassa tietokirjailijat Ville Iivarinen (Raha – Mitä se todella on ja mitä sen tulisi olla?, Into) ja Lauri Holappa (Rahatalous haltuun – Irti kurjistavasta talouspolitiikasta, Like) ja Antti Alaja (Taloutta työväelle – Markkinaliberalismin myyttejä murtamassa, Into). Tilaisuuden jälkeen kello 18 alkaen Hannu Taanila haastattelee Ulrike Herrmann ja suomentaja Mari Janatuista Goethe-instituutissa (Salomonkatu 5B). Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, tervetuloa!

Ulrike Herrmannin teos Der Sieg des Kapitals eli Pääoman voitto on Saksassa suosittu talouskirja, joka tempaa lukijansa mukaan rahoitusmarkkinoiden, globalisaation ja kriisien historian käännekohtiin. Herrmann osoittaa, että joskus vaikeilta ja etäisiltäkin tuntuvat talouteen, rahaan ja pääomaan liittyvät kysymykset voidaan selittää myös kiehtovasti ja ymmärrettävästi. Näitä teemoja ymmärtääkseen ei tarvitse olla taloustieteilijä. Herrmann kuvailee kirjassaan pääoman syntyä, kehitystä ja kriisejä suhteessa historiaan.

Ulrike Herrmann (s. 1964) on kirjailija ja Die Tageszeitung -päivälehden taloustoimittaja. Pääoman voitto syntyi lukijoiden lehteen lähtettämien kysymysten pohjalta. Kirjailijalla on talousalan koulutus, mutta hän on opiskellut myös filosofiaa ja historiaa.

Ulrike Herrmann:
Pääoman voitto – Kasvun, rauhan ja kriisien historia
Into-tieto, sidottu,
267 sivua, ISBN: 978-952-264-422-0
Suomentaja: Mari Janatuinen 

Painokelpoinen kirjailijakuva ja kansikuva.

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Julkaistu

Länsimaiden arabialainen perintö: Jonathan Lyons Helsingissä 1.–2.12.

Kansainvälisen bestseller-tietokirjan “VIISAUDEN TALO – LÄNSIMAIDEN ARABIALAINEN PERINTÖ” kirjoittaja Jonathan Lyons esitelmöi Helsingin yliopistolla 1.12. ja puhuu Akateemisessa kirjakaupassa 2.12. Jonathan Lyons

Tohtori Jonathan Lyons on tunnettu aatehistorian tutkija ja tietokirjailija, jonka suositut teokset ruotivat idän ja lännen välisiä leikkauspisteitä, erityisesti länsimaiden käsitystä Islamista. “Viisauden talo” ja Lyonsin toinen suosittu kirja “Islam through Western Eyes: From the Crusades to the War on Terrorism” ovat herättäneet paljon keskustelua kuinka länsimaissa usein vallitseva anti-islamistinen puhetapa estää ylittämästä kulttuuripiirien väliin luotua poliittista umpikujaa.

Jonathan Lyons kertoo kirjoistaan Keskuskadun Akateemisessa kirjakaupassa keskiviikkona 2.12. kello 18, keskustelukumppaninaan VTL, tietokirjailija Ari Turunen, jonka uusi tietokirja “MAAILMANHISTORIAN KUKOISTAVIMMAT KAUPUNGIT” käsittelee sitä miten erilaisuuden sietäminen synnyttää vaurautta ja sivistystä. 

Lyons luennoi myös Helsingin yliopistolla tiistaina 1.12. kello 17.15–19 (päärakennus, Unioninkatu 34, auditorium XIII) aiheenaan “From East to West: Islam and the Formation of Western Science”. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Lyonsin VIISAUDEN TALO kertoo huikean tarinan siitä, kuinka kourallinen kristittyjä tutkijoita matkusti keskiajalla arabialaisen sivistyksen keskuksiin, vaikka aikalaiset kävivät verisiä ristiretkiä islamia vastaan. Heidän tuomansa tieto mullisti eurooppalaisen tieteen ja loi perustan renessanssille. Samaan aikaan kun keskiajan Eurooppa oli suvaitsematon takapajula, arabialaiset filosofit, matemaatikot ja astronomit lähestyivät ihmismielen rajoja. Tiedon keskipiste oli Viisauden talo, valtava kirjasto, yliopisto ja kulttuurikeskus Bagdadissa. Aikana, jolloin Euroopan parhaissa kirjastoissa oli joitakin satoja teoksia, Viisauden talossa niitä oli 400 000.

Jonathan Lyons työskenteli yli 20 vuotta Reutersin toimittajana ja ulkomaan kirjeen­vaihtajana enimmäkseen islamilaisessa maailmassa. Hän on väitellyt sosiologian tohtoriksi Monashin yliopistosta ­Melbournessa, Australiassa, ja asuu Washington, D.C.:ssä. Lyons on kirjoittanut neljä suosittua tietokirjaa muiden julkaisujen ohella.

 

Lyons Jonathan:
Viisauden talo
– Länsimaiden arabialainen perintö

Suomennos Niina Saikkonen
Into-tieto,
ISBN: 978-952-264-237-0,
342 sivua

Turunen Ari:
Maailmanhistorian kukoistavimmat
kaupungit – Eli miten erilaisuuden
sietäminen synnyttää vaurautta
ja sivistystä

Into-tieto, 316 sivua
ISBN: 978-952-264-375-9

 

Julkaistu

Naomi Kleinin bestseller Tämä muuttaa kaiken nyt suomeksi – myös elokuvana

Naomi Kleinin uutuusteos Tämä muuttaa kaiken – kapitalismi vs. ilmasto ilmestyy suomeksi. Ali Levis teki kirjasta elokuvan, jonka Suomen ensi-ilta on keskiviikkona 18.11. kello 18 Lens Politicassa.
 

Naomi Kleinin kolmas maailmanmaineeseen noussut kirja käsittelee ilmastonmuutoksen ja kapitalismin suhdetta. Yhdysvalloissa ja kirjailijan kotimaassa Kanadassa Tämä muuttaa kaiken nousi arvostelu- ja myyntilistojen kärkeen. Kirja on käännetty jo 25 kielelle.

 

Uusi kirja on optimistisempi kuin vuonna 2000 ilmestynyt kulttiteos No Logo tai vuonna 2007 ilmestynyt Tuhokapitalismin nousu, jotka Into julkaisee nyt pokkaripainoksina. Kleinin mukaan meidän on uskallettava ottaa tiedemiesten sanoma ilmastonmuutoksesta vakavasti ja ryhdyttävä toimiin yhdessä. Perusteelliseen taustatyöhön nojaava kirja esittelee ongelmien lisäksi myös ratkaisuja.

 

Naomi Klein (synt. 1970 Kanadassa) on palkittu toimittaja, kolumnisti ja kirjailija. Saatuaan esikoisensa pari vuotta sitten Klein havahtui kysymään: ”Näkeekö lapseni koskaan hirveä?”

 

“Ajankohtaisin ja puhuttelevin ympäristökirja sitten Äänettömän kevään“, The New York Times Book Review 

“Kenties ensimmäinen täysin rehellinen kirja ilmastonmuutoksesta”, Time

 

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ: www.intokustannus.fi/kirja/tama_muuttaa_kaiken

Klein, Naomi:
Tämä muuttaa kaiken
– Kapitalismi vs ilmasto
Into-tieto, ISBN 978-952-264-405-3
e-kirja ISBN 9789522645883 (epub),
9789522645906 (mobi), 622 sivua
Suomentajat:
Henri Purje, Teppo Eskelinen
& Kaj Lipponen

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
mika.ronkko@intokustannus.fi,
050 4362170

 

Julkaistu

Into Kustannuksen kukkea kirjakevät 2016

Into Kustannuksen kirjakevät 2016 on kukkeampi kuin koskaan. Sirpa Ylösen Opas hevosharrastukseen on herkkua kaikille heppapöpeille. Homoille ja homonmielisille suosittelemme parrakkaan itävaltalaisen euroviisuvoittajan Conchita Wurstin omaelämäkertaaMinä Conchita, We are Unstoppable.

Skandinaavisen dekkarin terävintä, tyylikkäintä ja eleganteinta kärkeä edustaa ruotsalaisen Denise Rudbergin Toinen toista pahempi. Tutkiva toimittaja ja kasarmien kasvatti Pentti Sainio ei jätä kiveäkään kääntämättä teoksessaan Armeijan hukatut miljardit – Suomen sotajohdon salaisuudet.

Tulevaisuuden valoisista visoista vastaa energinen energia-asiantuntija Janne Käpylehto. Hän sähköistää tunnelman kirjallaan Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen. Jos haluat hoitaa itsesi kondikseen lue Ulla Lehtosen Syö itsesi terveeksi – 100 puutarhakasvia ruokana ja rohtona ja toimi kirjan antamien ohjeiden mukaan.

Ai niin, lisätäänpä vielä, että idän ihmemaiden palkittu erityisasiantuntija Kniivilän Kalle julkaisee myös uuden kirjan. Neuvostomaan lapset – Baltian venäläiset kertoo Viron, Latvian ja Liettuan venäläisvähemmistöistä.

Tsekkaa koko kevään setti täältä tai täältä.

 

 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot:

timo.forss@intokustannus.fi

mika.ronkko@intokustannus.fi

Julkaistu

Yhteiskunnalliset esteet hankaloittavat maahanmuuttajanuorten kotoutumista

Minkälaisiin esteisiin maahanmuuttajanuoret törmäävät tavoitellessaan hyvää elämää Suomessa? Miltä Suomen koulutus- ja

 palvelujärjestelmät näyttävät nuorten näkökulmasta? Miten voisimme edistää konkreettisesti pakolais- ja turvapaikanhakijataustaisten nuorten kotoutumista, sen sijaan että vain toistetaan mantroja kielen ja kulttuurin omaksumisesta?

Suomen Pakolaisavun ja Into Kustannuksen julkaisema teos Kiertoteitä vastaa näihin kysymyksiin nuorten omien tarinoiden, sosiaalialan ammattilaisten ja tutkijan näkökulmasta. Kirja julkaistiin maahan muuttaneita nuoria tukeneen Pakolaisavun Kurvi-projektin päätösseminaarissa torstaina 5.11.2015.

”Lähes kaikilla kohtaamillamme nuorilla on valtavasti motivaatiota päästä elämässä eteenpäin, työllistyä ja löytää oma paikka Suomessa. Byrokratia, joustamattomat rakenteet ja ennakkoluuloiset asenteet yhteiskunnassa vaikeuttavat tätä tavoitetta huomattavasti”, toteaa Harri Nieminen, Kurvi-projektin hankejohtaja.

Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvaminen on synnyttänyt keskustelua siitä, miten tilanteeseen voitaisiin parhaalla mahdollisella tavalla vastata. Kiertoteitä tarjoaa hyvän näkökulman keskusteluun.

”Haluamme konkreettisten esimerkkien kautta tuoda usein piiloon jäävät ongelmat näkyviksi ja innostaa eri sektoreita toimimaan. Tarvetta nykyisten käytäntöjen muutokselle on paljon ja se kasvaa entisestään. Viimeiset kuukaudet ovat osoittaneet, ettei eri maiden välistä muuttoliikettä voida pysäyttää rajoja sulkemalla. Ratkaisuja kannattaa etsiä rajojen sisäpuolelta”, Harri Nieminen kertoo.

Harri Nieminen (toim.),
Antti Kivijärvi (toim.) & Kristiina Toivikko:

Kiertoteitä – Maahan muuttaneet nuoret yhteiskunnallisten esteiden edessä
Into-tieto, ISBN: 978-952-264-530-2

Lisätietoja:
Harri Nieminen
Kurvi-projektin hankejohtaja,
Suomen Pakolaisapu
p. 044 720 8479

Julkaistu

Marimekko-kirja Tieto-Finlandia-ehdokkaana

Marimekko – Suuria kuvioita on ikonisen yrityksen kaunistelematon historia täynnä herkullisia tarinoita. Kirja on ennen kaikkea neljän nuoren journalistin ja kahden kuvatoimittajan journalistinen teos. Se ei ole Marimekon eikä kenenkään muunkaan tilaustyö ja kirjan tekeminen on ollut kaikista tahoista riippumatonta.

Teos perustuu yli sataan haastatteluun ja kymmeniin arkistolähteisiin. Kirjassa on haastateltu kaikkia Marimekon avainhenkilöitä: Armi Ratian kolme lasta muistelevat äitiään harvinaisissa haastatteluissa, Kirsti Paakkanen kertoo ensimmäistä kertaa koko tarinansa yksissä kansissa ja Mika Ihamuotila puolestaan tunnustaa vuosien Marimekossa olleen raskaampia kuin hän olisi voinut kuvitella.

Kirja on herättänyt ilmestyttyään runsaasti keskustelua muun muassa Aasian tehtaiden työskentelyoloista. Kirjassa vieraillaan Marimekon tehtailla Kiinassa ja Virossa. Yksikään toimittaja ei ole tätä ennen päässyt käymään näillä tehtailla.

Marimekko oli jo keski-ikäinen, kun teoksen kirjoittajat Esa Koivuranta, Kati Pehkonen, Tuija Sorjanen ja Annina Vainio syntyivät. Nuoret journalistit ovat aiemmin olleet kirjoittamassa

teosta Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta, joka oli Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapiopalkintoehdokkaana keväällä 2014. Kuvajournalismista vastaavat Nina Karlsson ja Otto Ponto.Tekijät ovat perustaneet tutkivaan journalismiin erikoistuneen osuuskunnan Sarkamedian.

Tieto-Finlandia-raati perustelee kirjan ehdokkuutta seuraavasti: ”Marimekko on yksi modernin Suomen ikoneista. Tutkivalla otteella teoksessa kirjataan Marimekon historia. Se ei keskity epäkohtiin, vaan antaa uskottavan ja elämänmakuisen kuvan yhtiön vaiheista ja toiminnasta ja niistä henkilöistä, joilla on ollut keskeinen rooli yhtiön eri vaiheissa. Tässä yhteydessä on myös syytä erikseen mainita kirjan tekemiseen osallistuneet kuvajournalistit Nina Karlsson ja Otto Ponto, sillä sanojen rinnalla tässä aiheessa visuaalisuus korostuu.”

 

Kirjaa ovat tukeneet Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Ulkoministeriö ja Suomen tietokirjailijat.

 

Kirjasta sanottua:

”Tunnettua historiaa täydentävää tietoa on kirjassa kuitenkin paljon, samoin myös herkullisia anekdootteja,

jotka kertovat siitä, millaista melodraamaa Marimekossa on usein näytelty.” – Helsingin Sanomat –

 

”Kuuden tutkivan journalistin teos rakentaa suutuspäissään potkuja jaelleen

Armi Ratian henkilökuvaa ja tarkastelee yhtiön toimintaa Aasiassa.” – Yle –

 

 

”Kaunistelematon kokonaisuus kuvaa Armi Ratian ja muiden tunnettujen

vaikuttajien persoona ja toimintatapoja suorasukaisesti.” – Savon Sanomat –

 

 

Sarkamedia

www.sarkamedia.com

esa.koivuranta@sarkamedia.com

kati.pehkonen@sarkamedia.com

tuija.sorjanen@sarkamedia.com

annina.vainio@sarkamedia.com

 

 

Koivuranta, Pehkonen, Sorjanen, Vainio, Karlsson & Ponto:
Marimekko – Suuria kuvioita

 ISBN: 978-952-264-439-8, Into-tieto, sid. 472 s.,

 

www.intokustannus.fi, mika.ronkko@intokustannus.fi / 050 436 2170

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi