Julkaistu

Gösta Sundqvist elää musiikissa ja kirjan sivuilla – useita julkistustilaisuuksia Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa

Suomirockin suurmies, Leevi and the Leavingsin nerokas Gösta Sundqvist (1957–2003), jätti pysyvän jäljen suomalaiseen sielunmaisemaan. Nyt julkaistava elämäkerta Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo pureutuu moniulotteiseen persoonaan myytin takana.
Julkisuutta ja keikkailua karttanut Gösta Sundqvist on ollut salaperäisyyden verhoama myytti. Hänen tekemistään lauluista, kuten ”Teuvo, maanteiden kuningas”, ”Pohjois-Karjala” ja ”Mitä kuuluu Marja-Leena?” on tullut klassikkoja, joissa suomalainen arkitodellisuus jäsentyy lempeän humoristiseksi kokonaisuudeksi. Lauluissaan Gösta oli aina heikoimman puolella.

Elämäkerta  koostuu työtovereiden ja ystävien haastatteluista, arkistomateriaalista sekä Sundqvistin laajan tuotannon esittelystä ja analysoinnista. Kirja valottaa myös Sundqvistin uraa jalkapallojoukkueen valmentajana, huikeita radio-ohjelmia, kuten Koe-eläinpuistoa, ja viimeisiä vuosia.Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo
Elämäkerran julkaisua juhlitaan useissa eri tapahtumissa:

Torstaina 16.8. klo 18.30 Timo Forss kertoo kirjasta Turun Akateemisessa kirjakaupassa

Tiistaina 22.8. osana Art Goes Kapakka -tapahtumaa pidetään Bat Dubrovnikissa Gösta-ilta, jossa on mm. yhteislaulua ja biisikilpailu.

Torstaina 24.8. Helsingin Taiteiden yössä on luvassa muun muassa yllätysnumero Akateemisessa kirjakaupassa, kun kello 18.30 lavalle nousee Ylioppilaskunnan laulajien kvartetti tulkitsemaan Leevi and the Leavingsin lauluja.

Lauantaina 26.8. klo 12.00 Forss keskustelee kirjastaan Rosebudin kirjateltassa Kuopion torilla

Lauantaina 2.9. klo 12.00 keskustelu jatkuu Työväenkirjallisuuden päivässä Työväenmuseo Werstaalla Tampereella

Perjantaina 29.9. klo 19.00 Timo Kalevi Forss analysoi Leevi and the Leavingsin tuotantoa Bar Dubrovnikissa Tutkijoiden yössä

Varsinaiset julkistuskonsertit Tavastialla ja Tampereen Pakkahuoneella ovat siirtyneet sairaustapauksen vuoksi. Lisätietoja lähiaikoina Tiketin sivuilla.

>> Tilaa Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo klikkamaalla tästä!