Julkaistu

Tieto-Lauri-palkinto Laura Ertimon ja Mari Ahokoivun lasten tietokirjalle luontokadosta

Kirja kuvaa ymmärrettävästi eliölajien väliset verkostot, evoluution keskeisimmät käänteet ja kansainvälisen päätöksenteon kiemurat. Teos tarjoaa paljon uutta tietoa myös aikuisille.

Aika matka! Lotta, Kasper ja luontokadon arvoitus palkitaan 15 000 eurolla.  Lauri Jäntin säätiön puheenjohtajan Claes von Heirothin mukaan ”kirja on erinomainen esimerkki helppolukuisesta, ajankohtaisesta ja tutkittuun tietoon perustuvasta kirjasta, joka täydentää ja selventää lukijoidensa maailmankuvaa lisääntyvän disinformaation aikana.”

Nykylapset ja -nuoret kasvavat maailmanlaajuisten ekologisten kriisien maailmassa. Se asettaa tietokirjallisuudelle suuren haasteen: on kerrottava helppotajuisesti monimutkaisista ilmiöistä ja tarjottava lukijoille tietoon perustuvaa toivoa siitä, että vaikeatkin kriisit voidaan ratkaista. Ertimo ja Ahokoivu ovat menestyksellisesti tarttuneet tähän haasteeseen, Lauri Jäntin säätiö perustelee palkintoa.

”Ahokoivun ilahduttava sarjakuvamuotoinen kuvitustyyli yhdistyy luovasti ja onnistuneesti Ertimon monitieteiseen asiantuntemukseen. Erillisiltä näyttävät asiat punotaan värikkäillä sivuilla ilmavasti yhteen. Jokainen aukeama avaa mahdollisuuksia jatkokeskusteluihin vanhemman ja lapsen välillä.”

Kirja on jatkoa kansainväliselle myyntimenestykselle Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu, jonka käännösoikeudet on myyty jo 15 eri maahan.

Katso Laura Ertimon haastattelu