Julkaistu

Miten ukkosmyrsky syntyy ja mitä lumimyrskyssä tapahtuu?

Lasten tietokirja avaa sääilmiöitä ymmärrettävästi, upeiden kuvien siivittämänä.

Mistä pilvet on tehty? Miten tornado syntyy? Miksi vuoren yhdellä rinteellä voi sataa ja toisella puolella olla aivan kuivaa? Kuinka hillitä ilmastonmuutosta?

Sää 30 sekunnissa auttaa ymmärtämään, mitä ulkona tapahtuu. Tiiviit tietoiskut avaavat maapallomme uskomattomia luonnonvoimia ja hauskat tehtävät havainnollistavat sääilmiöitä käytännössä.

Keksinnöt 30 sekunnissa -kirjasta sanottua:

”Kirjasta löytyy paljon mielenkiintoisia tekstinpaloja, kuvia ja tehtäviä. Sen lisäksi, että perustiedot ehtii nopea lukija kahlata puolessa minuutissa, on sivuilla myös vielä lyhyempiä kolmen sekunnin tiivistelmiä. Jos kuitenkin malttaa tutkia rauhassa koko keksintöön liittyvät asiat, menee lukiessa paljon pidempi aika, sillä tietoa ja asiaa on kirjassa paljon.” Lastennimi.com, 8/2020

Sää 30 sekunnissa -kirjan ikäsuositus on 6+ ja teoksen on suomentanut Eeva Talvikallio.

Jen Green on kirjoittanut lukuisia lasten tietokirjoja erityisesti luonnontieteistä.

Tom Woolley on kuvittanut sekä lapsille että aikuisille suunnattuja kirjoja, ja hänen töitään on säännöllisesti esillä Britanniassa.

Sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet: Matikka 30 sekunnissa, Avaruus 30 sekunnissa, Hyönteiset 30 sekunnissa, Keksinnöt 30 sekunnissa ja Urheilu 30 sekunnissa.