Julkaistu

Kolmen naisen matkakirja vie erikoisiin majapaikkoihin ja ajatuksiin maailman muutoksesta

Kolmen naisen matkakirjassa kolmen ystävän – Nenne Hallmanin, Ina Ruokolaisen ja Suvi Aholan – kirjeenvaihto jatkuu, ja nyt ollaan liikkeellä. Matkoilla ympäri Suomen, matkoilla omiin muistoihin ja ajatuksiin maailman menosta ja muutoksesta.

Naiset ovat olleet intohimoisia matkustajia, mutta korona ja uhkaava ekokatastrofi saivat heidät toisiin ajatuksiin. Onneksi lähimatkailu ei jää jälkeen kaukomatkoista, niin paljon luontoa, nähtävyyksiä, taidetta ja tapahtumia maassamme riittää.
Ystävykset ajavat autolla Suomea ristiin rastiin, etelärannikolta Ouluun ja Imatralta Vaasaan. He liikkuvat Alvar Aallon, ITE-taiteen ja omien esi-isiensä jalanjäljissä, nukkuvat erikoisissa majapaikoissa ja maistelevat paikallisia herkkuja.

Kaikesta tästä kolme naista kertovat kirjeissä toisilleen. Samalla lukija löytää eri puolilta Suomea jatkuvasti uusia kolkkia koluttavaksi, useimmiten Suomen historiaa muuttaneiden naisten jalanjäljissä.

Kuva: Klaus Welp

Nenne Hallman (s. 1957) työskentelee journalismin etiikan asiantuntijatehtävissä Julkisen sanan neuvostossa. Hän on taustaltaan toimittaja ja käsikirjoittaja. Hän on työskennellyt toimituspäällikkönä ja julkaisujohtajana sekä erikoislehtien päätoimittajana.

Ina Ruokolainen (s. 1959) on toimittaja, tietokirjailija, kriitikko ja kirjoittajakouluttaja. Hänen kirjojensa aiheina ovat olleet yhtä hyvin sieniruoat ja kotiseutupyöräily kuin kulttuurin eri puolet muotoilusta kuvataiteeseen ja teatteriin.

Suvi Ahola (s. 1959) on toimittaja, kriitikko ja kirjailija. Hän on kirjoittanut niin omaelämäkerrallisia teoksia kuin esseitä, ruokakirjoja, runoja ja kirjallisuudentutkimusta.

Oletko jo lukenut: Kolmen naisen kirjeitä?

Henkilökohtaisissa teksteissä arvioidaan elämässä tehtyjä päätöksiä ja yllätyksiä sekä niiden vaikutuksia. Rehellinen teos tarjoaa samastumispintaa lukijalle.