Heine Bakkeid

Paratiisin kutsu

Pohjoisesta palannut Thorkild Aske tavoittelee parai­kaa rauhallista elämää yhteiskunnan kustannuksella, kun Norjan menestyneimpiin rikoskirjailijoihin kuuluva Milla Lind kutsuu hänet töihin. Lindin aikaisempi rikos­asiantuntija on saanut surmansa taustoittaessaan kirjaa, joka perustuu todelliseen tapaukseen – kahden teinitytön salaperäiseen katoamiseen.

Menneisyytensä haamujen kanssa painiva Aske on pian kaulaansa myöten mukana tutkinnassa, joka vie hä­net paratiisin porteille ja takaisin – eikä mikään ole sitä miltä ensisilmäyksellä näyttää.

Norjalainen Heine Bakkeid yhdistää rikoskirjallisuu­teen kauhun aineksia hyytävän taitavasti. Hänen dekka­reidensa tummasävyistä maailmaa sävyttävät terävä tyyli, omaperäinen huumori ja ripaus yliluonnollista.

Paratiisin kutsu oli vahva ehdokas vuoden 2019 par­haaksi norjalaiseksi rikoskirjaksi.

24,90 

Tuotetunnus (SKU): 9789523511712 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Heine Bakkeid

    Heine Bakkeid (s. 1974) on varttunut Pohjois-Norjassa, jonka jylhistä seuduista ja tummista sävyistä hän ammentaa myös kirjoitustyössään. Meren aaveet oli aiemmin nuorille kirjoittaneen Bakkeidin ylistetty debyytti rikoskirjailijana. Jo Nesbøn veroinen lahjakkuus on pantu laajalti merkille ja hänen tuotantoaan on julkaistu...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

Pokkari: 9789523516199, Painettu kirja: 9789523511712, E-kirja: 9789523513853

Sivumäärä

380

Suomentaja

Jonna Joskitt-Pöyry

Alkuteos

Møt meg i paradis

Mediassa

Laajenna
"Bakkeid osaa kirjoittaa nasevaa dialogia ja huumoria, joka tuo keveyttä, eikä demoniensa riivaama Aske yhtäkkiä vaikutakaan aivan läpeensä menetetyltä tapaukselta.” Helsingin Sanomat, 7.12."Taas laatua Norjasta. Mistä näitä loistavia norjalaisia dekkaristeja tulee? Jos et ole tutustunut Heine Bakkeidiin, on korkea aika tehdä se. Jo Nesbøn tapaan päähenkilö on moniongelmainen entinen poliisi. Bakkeid kiilaa omillaan lajityypin terävimpään kärkeen.” Kotiliesi, 20.8.2020"Pidin tästä erinomaisesta dekkarista. Kirja tarjoaa hyvää dekkariviihdettä, sitä suosittua nordic noiria, ja samalla hieman erilaista jännitystä. Kirja on sujuvasti kirjoitettu ja taitavasti rakennettu.  Luvut ovat lyhyitä ja sujuva dialogi toimii hyvänä apukeinona juonen kuljettamisessa. Henkilögalleria on mielestäni kirjan vahvuus. Roolien rakentamiseen on panostettu ja mukana on kiinnostavia roolihahmoja. Ja selvää on, etteivät he kaikki suinkaan ole sieltä puhtoisimmasta päästä. Uskon, että  Bakkeidin Aske-sarjasta tulee menestys, niin lupaava dekkari tämä Paratiisin kutsu on." Kirjojen kuisketta, 20.6.2020Heine Bakkeidin Thorkild Aske -sarjan toinen osa Paratiisin kutsu on vetävä moderni dekkari. Traumojensa ja sairauksiensa kanssa painiva Aske on mieleenpainuva hahmo. Ei ihme, että norjalaista Bakkeidia on verrattu monesti Jo Nesbøn Harry Hole -sarjaan. Pohjoismaisen jännityksen ystävälle Heine Bakkeidia voi edelleen suositella. Sarja jatkuu, toivottavasti suomennoksetkin.” Kirjavinkit.fi, 20.6.2020”Pidin kirjailijan tavasta kuljettaa rinnan tapahtumien tutkintaa ja tyttöjen omaa kerrontaa. Loppuvaiheessa tapahtumien kulku on kuin Bond-leffasta, ja koukuttavahan tämä oli. Kirjan nimi – no sen merkityksen saa lukija selvittää.” Sanapari-blogi, 10.6.2020"Henkilöhahmoja on sopivasti eikä ole ahnehdittu liikaa ihmisiä, kuten niin monissa, etenkin uusissa dekkareissa on. Tässäkin osassa pidin maisemakuvauksista, jotka elävöittivät tekstiä." Kirjarouvan elämää -blogi, 23.8.2020"Paratiisin kutsu on kerännyt kiittäviä arvioita ja antisankari Askea on verrattu Nesbøn Harry Holeen." Kirja vieköön! -blogi, 10.6.2020 ”Pääasiassa kirja etenee rouhean Thorkildin minäkerrontana, mutta nykytyyliin välillä on kadonneen tytön tajunnanvirtaa. Keino on tehokkaaksi todettu, ja toimii se nytkin.” Tuijata-blogi, 10.6.2020

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Paratiisin kutsu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]