Mitä yhteistä on yksikamarisella eduskunnalla ja astiankuivauskaapilla? Tai äitiyspakkauksella, maksuttomalla kouluaterialla ja jokamiehenoikeudella? Ne ovat kaikki innovaatioita Suomesta.
Suomessa usein ajatellaan teknisten keksintöjen olevan taloutemme perusta. Ne olisivat kuitenkin jääneet keksimättä ilman lukuisia poliittisia, sosiaalisia ja arkipäivän innovaatioita. Miesten ja naisten tasa-arvo, jokaiselle kuuluva sosiaaliturva, parlamentaarinen demokratia ja niiden synnyttämä yhteiskuntarauha ovat oleellinen osa hyvinvointiamme.
Tässä kirjassa kohtaavat ilo ja oivallus – sata tarinaa siitä, miten Suomesta tuli Suomi. Teos on käännetty miltei 30 kielelle ja ollaan kääntämässä kymmenelle lisää. Sen miltei sadan eri kirjoittajan joukossa ovat muun muassa Riitta Uosukainen, Jyrki Katainen ja Paavo Lipponen.

Ilkka Taipale on lukuisia kirjoja tehnyt psykiatri, rauhanaktivisti ja entinen kansanedustaja. Hän julkaisi Venäjää koskevan muistelmakirjan Venäjä mon amour vuonna 2015 ja Mielisairaalassa – Lääkärin muistelmat vuonna 2017. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon hän sai vuonna 1976 ”pitkäaikaisesta toiminnasta suomenkielisen ajankohtais- ja keskustelukirjallisuuden hyväksi”.
Raisa A. (varmistettu kirjoittaja) –
En oikeasti tiennyt näistä asioista kuin puolet! Tärkeä kirja.