-77%

Heikki Hiilamo

Syntymättömät lapset

Väestökysymys Suomen perhepolitiikassa

Tutkimusten mukaan suomalainen hyvinvointivaltio tarvitsisi enemmän lapsia, ja ihmiset haluaisivat saada enemmän lapsia, mutta syntyvyys laskee.
Kirjassa kerrotaan, miksi syntyvyys laski niin voimakkaasti vuosien 2010- 2019 välillä ja miten tämä aikakausi suhtautuu kahteen aiempaan syntyvyyden laskukauteen itsenäisyyden alussa ja 1960-luvulla.

Syntyvyyden laskua sekä perhetukien ja syntyvyyden välistä yhteyttä selitetään mikrotalousteorian, tasa-arvoteorian ja sosiaalisen vuorovaikutuksen teorian avulla. Kirja vastaa neljään yksinkertaiseen kysymykseen: Miksi syntyvyys laskee? Mitä syntyvyyden laskusta seuraa? Mitä syntyvyyden laskulle on yritetty tehdä? Mitä sille pitäisi tehdä?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo on julkaissut aikaisemmin muun muassa kirjan Uusi hyvinvointivaltio (2011) sekä valtion tiedonjulkistamispalkinnon saaneen kirjan Hyvinvoinnin vakuutusyhtiö (2015).

21,90  5,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789523515000 Osastot: , , Avainsana tuotteelle

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Heikki Hiilamo

    Heikki Hiilamo on yksi Into Kustannuksen perustajista ja yksi johtavista yhteiskuntapoliittisista asiantuntijoista Suomessa. Hän osallistuu erittäin aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun kolumnistina, tietokirjailijana ja asiantuntijana. Hiilamo työskentelee Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorina ja THL:n tutkimusprofessorina. Hän on työskennellyt vierailevana tutkijana muun muassa Berkeleyn yliopistossa Kaliforniassa...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523515000, E-kirja: 9789523515529

Sivumäärä

180

Julkaisuaika

4 / 2021

Mediassa

Laajenna
”Kirjassaan Hiilamo osoittaa analyyttisesti, miksi syntyvyysteorioilla on vaikeuksia selittää nykytilannetta eli syntyvyyden putoamista alhaisiin lukemiin. Kurkistus historiaan paljastaa, että aikalaisilla on aiemminkin ollut vaikeuksia hahmottaa, mistä syntyvyyden väheneminen on johtunut ja mitä siitä seuraa.” Talouselämä, 18/2021”Miksi syntyvyys romahti 2010-luvun Suomessa? Ahvenanmaalta löytyi avain mysteeriin, kertoo ilmiötä tutkinut Heikki Hiilamo.” Seura, 12.5.2021”Sosiaalipolitiikan professori, viiden lapsen isä Heikki Hiilamo päätti selvittää, miksi syntyvyys yllättäen romahti Suomessa 2010-luvulla. Hänen kirjansa Syntymättömät lapset ei anna mysteeriin lopullista vastausta, mutta sisältää kiinnostavia johtolankoja.” Seura, 4.4.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Syntymättömät lapset”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]