-50%

Pauli Jokinen

Verikoirat

ja muita terroristeja sortokauden Helsingissä

Verikoirat on kuvaus Helsinkiä koetelleesta rajusta väkivallan aallosta ensimmäisen sortokauden (1899–1905) aikana. Kaupungissa tehtiin murhia ja pommi-iskuja ja maanalainen kirjallisuus levisi kadunkulmissa. Missä tahansa talossa saattoi toimia salainen kirjapaino ja läheiset ystävätkin paljastuivat santarmien urkkijoiksi. Monet joutuivat pakenemaan maasta tai heidät karkotettiin.

Kirjassa seurataan koulupojista koottua taistelujärjestö Verikoiria, joka teki lukuisia salamurhia ja pommiattentaatteja aivan Helsingin ydinkeskustassa. Kaupunki oli kuin sotatanner. Yön pimeydessä he räjäyttivät Eerikinkadun poliisiaseman, murhasivat poliiseja ja avustivat salamurhahankkeissa. Suomen kenraalikuvernöörinä toimineen Nikolai Bobrikovin murhasuunnitelmakin oli heillä jo pitkällä, mutta Eugen Schauman ehti ennen heitä.

Verikoirat-kirjassa yhdistetään sortokauden helsinkiläinen terrorismi myös laajempaan mittakaavaan: Suomen aktiivisen vastustuspuolueen syntyyn ja helsinkiläisten aktivistien yhteyksiin Venäjän vallankumouksellisiin.

25,90  12,95 

Tuotetunnus (SKU): 9789523516540 Osastot: , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Pauli Jokinen

    Pauli Jokinen on laaja-alaisesti Helsingin historiaan perehtynyt tietokirjailija, joka on aikaisemmin kirjoittanut kävelykirjoja, kuten suursuosioon nousseen Sunnuntai­kävelyllä Helsingissä (Minerva 2010). Jokinen toimii kaupunkioppaana ja on järjestänyt tapahtumia Murha­kävelyistä Helsingin kävelyfestivaaleihin. Hän on kirjoittanut kävelykirjojen lisäksi teokset Helsingin murhahistoria (2020), Turun...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523516540, E-kirja: 9789523516540

Sivumäärä

280

Julkaisuaika

8 / 2021

Mediassa

Laajenna

“Jokinen on kirjoittanut Verikoirat-nimisen kirjan, joka kertoo Helsingissä viime vuosisadan alussa vaikuttaneesta, ja pääasiassa Helsingin Suomalaisen Reaalilyseon oppilaista koostuneista 15–17-vuotiaista pojista, jotka tekivät attentaatteja.”
– MTV 10.9.2021

“Varsinkin Helsinkiä tunteville kirja on hyytävää luettavaa. Tutuissa tienristeyksissä ja muissa helsinkiläisten tuntemissa paikoissa ammuttiin ihmisiä tai heiteltiin pommeja samaan tyyliin kuin nykyisin erilaisissa konfliktipesäkkeissä.”
– MTV 5.9.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Verikoirat”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Ale
Turun murhahistoria

Turun murhahistoria

Alkuperäinen hinta oli: 14,90 €.Nykyinen hinta on: 7,45 €.
Lisää ostoskoriin

Viimeksi katsomiasi kirjoja