Huippuekonomisti Ha-Joon Chang vierailee Suomessa 28.9.

Suosittu taloustieteilijä Ha-Joon Chang vierailee Helsingissä keskiviikkona 28.9. ja puhuu Eduskunnassa ja Helsingin yliopistolla: 
– Kello 14.30 Ha-Joon Chang esitelmöi Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3) eduskunnan globaaliryhmän kutsusta. Hän puhuu siitä, mitä historia ja tutkimus kertovat taloudellisen kehityksen edellytyksistä. Kansanedustajat Satu Hassi (vihr) ja Hanna Sarkkinen (vas) kommentoivat. Useaan kertaan palkittu Chang on tutkinut aihetta kehitysmaiden, Aasian nousevien talouksien ja teollisuusmaiden näkökulmasta.
– Kello 16 Ha-Joon Chang johdattaa Helsingin yliopiston Porthaniassa (sali III) viimeisimmän bestseller-kirjan Taloustiede – käyttäjän opas (Into) teemoihin, kommentoijana muiden muassa maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki.
Tilaisuudet ovat englanninkielisiä, vapaa pääsy, tervetuloa!

Chang on arvostettu taloustieteen popularisoija. Hän on todennut, että kapitalismi on huonoin mahdollinen talousjärjestelmä – kaikkia muita lukuun ottamatta. Mutta meidän ei kuitenkaan tarvitse alistua markkinoiden orjiksi.

Kirjassaan Chang selvittää vetävästi, kuinka taloustiedettä voi soveltaa todellisessa elämässä. Chang kertoo luennossaan, mitä taloustiede voi ja ei voi kertoa maailmasta. Olennaista Changin ajattelussa on se, että hän ei syötä valmiita totuuksia vaan antaa välineet ymmärtää taloutta itse.

“Pyrin aina kun mahdollista paljastamaan talousteorioiden perusoletukset, jotta lukijat voivat itse arvioida niiden totuudenmukaisuutta ja uskottavuutta. Selitän myös, miten talouslukuja määritellään ja lasketaan ja miksei niihin kannata suhtautua objektiivisina totuuksina samaan tapaan kuin elefantin painoon”, Chang sanoo.

Prospect Magazine on nimennyt eteläkorealaisen Ha-Joo Changin yhdeksi maailman kahdestakymmenestä tärkeimmästä ajattelijasta. Changin teoksia on käännetty 37 kielelle ja myyty lähes kaksi miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Hän on myös voittanut Wassily Leontief -palkinnon rajoja rikkovasta talousajattelusta.

Changin edellistä bestselleriä “23 tosiasiaa kapitalismista” on myyty maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta, pokkari nyt Innon verkkokaupasta viidellä edurolla!

Jaa tämä: